Skocz do zawartości
Lord SZUM

epox 8rga+ chipset

Rekomendowane odpowiedzi

cholernie sie grzeje ten chipset, zwlaszcza ze plytka jest z grafika, normalnie parzy jak sie dotknie epoxowego badziewiastego radia. Mam pytanie, bo jedyne co mam pod reka to radiatorek z wiatraczkiem od TITANA na grafike (ponoc styka do geforce 2 - model to Majesty V1 TTC-MVAB 4600obr/min), czy jakbym go dal na chipset tego epoxa 8rga+ to bedzie mu chlodniej czy raczej nic to nie pomoze??? a ten coolerek jest tylko na klej - tasma termo 3M'a, nie ma mocowania do dziurek :(, nie odpadnie mi to za jakis czas?

czy wykombinowac cos innego moze? co byscie polecili? tylko nie polecajcie ciecia starego radiatora, jak juz to cos co mozna kupic nowego :)

szum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wrzucę swój cytat (bo mi się przepisywać nie chce) z watku o epoxie na forum sprzęt

Dziś znalazłem kolejne z 1000 i jeden zastosowań wyłamanej zaślepki obudowy  . Moje zaślepki służą już jako element poprawiający docisk bloku CPC shit  , obejma na radiator grafy poprawiajaca docisk do pamięci i przy okazji robiąca za HeatPipe  , a teraz jeszcze zapinka do BlueOrba  .  

Jak wszystkim wiadomo Orb ma inny roztaw zaczepów niz te na Epox wiec wziąłem zaslepkę (juz ostatnia mi została  ) wyciałem ją na szerokość wypolerowałem i zrobiłem otwór na mocowanka. Potem odkreciłem wentyla na Orbie wyłamałem standardowe zaczepy, bo przeszkaczały, przełożyłem zapinke przykreciłem na to wentyla spowrotem i tera wreszcie jest docisk taki jaki powinien być  i się nie boje że mi cos odpadnie czy się odklei.  

Polecam wszystkim

Jeśli możesz odkręcić wentyla to ten zposób jest jak znalazł, bo do plasterka nie miał bym zaufania ;)

Ewentulanie uzyj czegos innego niż zaślepka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no napewno pomoże:!: Powinien być wystarczający (u mnie bez grafy jest ledwo letni na obnizonych obrotach, a titan powinien miec podobna wydajność). Jedynym problemem moze być chałas bo np na TT miało byc 4300 obr. a było ~6000. Ae pracuje na 7V i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi.

przykleje to pewnie na ta tasme ta jest i zabezpiecze jakimis drucikami do otworkow - owine o dwa grzebienie radia przez dziurki i skrece z tylu mocno, powinno sie trzymac.

ten titanek jest cichutenki, ma takie szszsz, ale cichutkie, i tak najglosniejszy jest CM XDREAM na procku podlaczony na 7V w dodatku :(

szum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi