john_doe Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Mam plytke ecs l7s7a2 i problem z doborem/ustawieniami programow do monitorowania temperatur. Speedfan 4.05 zawiesza sie i powoduje zatrzymanie wiatraka (! 8O :twisted: ) (versja 4.08 poodbno tez nie dziala), mbm 5 nie wspiera tego chipu a sam nie bardzo wiem jakie ustawienia czujnikow wybrac by otrzymywac prawidlowe odczyty. Jesli ktos sie juz z tym uporal to niech sie podzieli tymi informacjami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 jakto mbm nie wspiera? u mnie działa tak jak powinno a wersje mam wcale nie najnowsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 kisio- to moze podasz mi ustawienia mbm ? bo co ja ustawieto jakies bzdury wychodza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 nowy SpeedFan bedzie obslugiwal te plytke a MBM oczywiscie dziala poprawnie musisz tylko dobrze skonfigurowac i bedzie ok :) a pewnie masz problem z temperatura proca i wlancza sie alarm 70 stopni bo musisz ustawic sensor 2 (chyba) na diodzie 2 nie pamietam teraz dokladnie sprawdz czy dziala a ine ustawienia jak napiecia jak leci czyli Core 0 --> Sis950/ ite8705f-1 itd....... Core 1 --> sis........ 2 itd pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 storm --> dzieki za interwencje :wink: Widze ze masz niezle kontakty, to moze uda Ci sie dowiedziec kiedy wyjdzie ta nowa wersja speedfana - zglaszam sie na betatestera :lol: Jak bedziesz mial czas to mozesz mi pozniej podac swoje ustawienia mbm ? Mam wersje 5.2.2.0 i metoda "chybil trafil" nie zdzialalem za duzo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...