Skocz do zawartości
john_doe

l7s7a2 i programy do monitorowania

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plytke ecs l7s7a2 i problem z doborem/ustawieniami programow do monitorowania temperatur. Speedfan 4.05 zawiesza sie i powoduje zatrzymanie wiatraka (! 8O :twisted: ) (versja 4.08 poodbno tez nie dziala), mbm 5 nie wspiera tego chipu a sam nie bardzo wiem jakie ustawienia czujnikow wybrac by otrzymywac prawidlowe odczyty.

Jesli ktos sie juz z tym uporal to niech sie podzieli tymi informacjami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy SpeedFan bedzie obslugiwal te plytke a MBM oczywiscie dziala poprawnie musisz tylko dobrze skonfigurowac i bedzie ok :) a pewnie masz problem z temperatura proca i wlancza sie alarm 70 stopni bo musisz ustawic sensor 2 (chyba) na diodzie 2 nie pamietam teraz dokladnie sprawdz czy dziala a ine ustawienia jak napiecia jak leci czyli Core 0 --> Sis950/ ite8705f-1 itd....... Core 1 --> sis........ 2 itd

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm --> dzieki za interwencje :wink: Widze ze masz niezle kontakty, to moze uda Ci sie dowiedziec kiedy wyjdzie ta nowa wersja speedfana - zglaszam sie na betatestera :lol:

Jak bedziesz mial czas to mozesz mi pozniej podac swoje ustawienia mbm ? Mam wersje 5.2.2.0 i metoda "chybil trafil" nie zdzialalem za duzo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi