Jendrus09 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witam. Nareszcie dotarł do mnie nowy zestaw. I niestety nie czyta monitora. Płyta As-Rock A780GXH. Komputer się uruchamia , wiatraki kręcą tylko monitora nie czyta. Niezależnie czy podłączam przez płytę główną czy przez kartę graficzną. Zauważyłem , że w dysku nie ma zworki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zresetuj bios, włącz poza obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Wyzeruj BIOS, spr czy grafika i ram dobrze siedzą, czy wszystkie zasilanie podłączone, wyjmij i włóż ram i gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jak masz 2 kości pamięci to spróbuj jedną wyciągnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 No i ... Udało mi się uruchomić PC , wgrać Windowsa lecz na tym koniec. Komp raz startuje raz nie , a przeważnie nie startuje. I to niezależnie czy monitor podłączony jest do karty grafczinej czy integry. Ramem też operowałem i czyściłem CMOS. Nie wiem co mam zrobić w takiej sytuacji. Chyba oddam cały zestaw na gwarancje do ESC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Może ram potrzebuje więcej volt? Procesor nowszy bios? Się rozpisałeś nt. konfigu jakby Ci wcale nie zależało na rozwiązaniu problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 AMD Phenom 2 X3 710 As-Rock A780GXH OCZ 800mhz CL5 1,8v Samsung 500GB 5400obrt OCZ ModXstream 500w Palit HD4850 DDR5. Ale w jaki sposób mam to zrobić skoro nie mogę nawet zobaczyć tego biosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Komp raz startuje raz nie Ale w jaki sposób mam to zrobić skoro nie mogę nawet zobaczyć tego biosu ?Najlepiej wtedy gdy startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Czyli to może być wina ramów ? Dać im więcej napięcia ? Startuje to znaczy kręcą się wszystkie wiatraki, ale nie ma obrazu. Niekiedy zdarza się , iż właczy się normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Nigdy nie zaszkodzi dać więcej napięcia na ram, do 2,1V nie ma się czego obawiać. W takim razie jak włączy się normalnie to sprawdź wersję biosu, jak nie jest najnowszy to zaktualizuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Pomóżcie ! A ile dni po otrzymaniu można oddać komp jako uszkodzony na starcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Jeśli kupowałeś na odległość - do 10 dni możesz odstąpić od zakupu bez podania przyczyny. Są okreśłone warunki które należy spełnić, min. sprzęt musi być w takim stanie w jakim go otrzymałeś, tj oryginalnie zapakowany, bez śladów użytkowania. Edytowane 4 Czerwca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 (edytowane) Nigdy nie byłem fanem asrocka. Ta firma w 2002 roku kupiła od asusa licencje na produkcje płyt i robi tanie płyty ( coś w stylu elektroniki przez dawnego goldstara, który był taki dobry, że zmienił nazwę ). Sprzęt oddaj jak najszybciej i poproś o inną płytę główną, cała reszta jest dobra Edytowane 4 Czerwca 2009 przez teneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Nie wiem już sam. Teraz pojawił się problem , że po uruchomieniu nie mogę nawet wyłączyć go. Spróbuje przynieść RAM od kuzyna , a jeśli to nie podziała to wymieniam na co innego. Sprzęt był składany w ESC. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Jendrus09 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 No i po teście. OCZ startują u kolegi bez żadnych problemów. Jego pamięci u mnie nie. Jest to Kingsotn 1 GB 800 mhz 1.8 v. Czy zna ktoś listę obsługiwanych pamięci przez płytę As-Rock A780GXH ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Według strony te Kingostony powinny latać. Muszę zobaczyć jeszcze czy nie ma spięcia. Jeśli nie to coś nie tak z mobo. Chyba nie ma zwarcia. Powyciągałem wszystkie kable i podłączyłem po raz kolejny. I nic. Następnie zostawiłem tylko potrzebne kable i też nic. Odłączenie dysku też nic nie dało. W poniedziałek chyba oddaje na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zobacz całkowicie poza budą, ale raczej płyta padnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 YES !!! Udało mi się uruchomić zestaw i doprowadzić go do stabliności. Clear CMOS + pająk pomógł. Uszkodzona jest najprawdopodobniej karta graficzna HD4850 DDR5 od Palita. Gdy jest w środku komp nie startuje. Może to nie jej wina a wina szyny PCI ? Spróbuje od kogoś wyczasnąć jakąś kartę na PCI i spawdzić. Mam teraz pytanie. Po zainstalowaniu sterowników od HD3200 mam rozdzielczości monitora do 1280x1024 a następnie już 1920x1080. Nie wiecie jak przywrócić rozdzielczości z tego przedziału ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Miałem też taki problem z rozdzielczością i za bardzo nic z ty nie zrobisz. Nawet jak zainsatlujesz znowu stery to znowu się to zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 YES !!! Udało mi się uruchomić zestaw i doprowadzić go do stabliności. Clear CMOS + pająk pomógł. Uszkodzona jest najprawdopodobniej karta graficzna HD4850 DDR5 od Palita. Gdy jest w środku komp nie startuje. Może to nie jej wina a wina szyny PCI ? Spróbuje od kogoś wyczasnąć jakąś kartę na PCI i spawdzić. Mam teraz pytanie. Po zainstalowaniu sterowników od HD3200 mam rozdzielczości monitora do 1280x1024 a następnie już 1920x1080. Nie wiecie jak przywrócić rozdzielczości z tego przedziału ? To wbijaj do kogoś z markowym zasilaczem 400W i płytą gł. ze złączem PCI-E i zobacz czy u niego karta wystartuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 W tygodniu uderzę do taty kolegi który jest informatykiem. Niestety żaden z moich kolegów nie posiada markowego zasilacza , gdyż nie uznają oni zakupów przez internet. A nawet jeśli któryś ma to obudowa z plombą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 To idź ze swoim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...