Marcin_gps Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mam LiteOna 40125S i zastanawiam sie, czy jest sens kopiowac zabezpieczone plyty z predkoscia x4 lub X8 (tak ustawia Clony XXL). Czy jest to konieczne tylko przy starszych nagrywarkach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Moim zdaniem nie ma sensu, ponieważ jak zaistnieje taka potrzeba, to nagrywarka sama zwolni do odpowiedniej prędkości. Z drugiej strony też bym nie przesadzał - najlepiej ustawiś ok. 16-24 X - wtedy jest pewność, że będzie OK! Przynajmniej tak jest u mnie. Ale nie wykluczone, że niektóre typy zabezpieczeń wymagają autentycznie prądkości np. 4x, ale nie orientuję się jakie ( może płytki audio?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Mam LiteOna 40125S i zastanawiam sie, czy jest sens kopiowac zabezpieczone plyty z predkoscia x4 lub X8 (tak ustawia Clony XXL). Czy jest to konieczne tylko przy starszych nagrywarkach??? Clone XXL nie ustawia parametrów nagrywania, on je tylko rozpoznaje. Ustawia je Profiler. Wiekszość zabezpieczeń nie wymaga myślę małych prędkości, ale np. SafeDisc 2.7 czy 2.8 i owszem, szczególnie przy tworzeniu obrazu. Generalnie uważam, że jeśli jest czas to nie warto przyśpieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Wiem, ze niektore trzeba wolno, ale na pewno nie wszystkie. Z tego co wiem moja nagrywarka sprzetowo wspiera przegrywanie zabezpieczenia Safedisc 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Hmm kiedyś o tym słyshałem, ale nie praktykuje tego- nagrywam zabezpieczone cd na spedzie 24-32 razy i żadnych błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Hmm kiedyś o tym słyshałem, ale nie praktykuje tego- nagrywam zabezpieczone cd na spedzie 24-32 razy i żadnych błędów Ale wszystkie zabezpieczenia??? Bo securom na bank sie dobrze nie przegra przy takim speedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Wshystkie, a według odczytów clony xxl to securom tesh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...