Skocz do zawartości
$l@ven

Athlon i Temperatura, Sdramy...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tak:

Płyta: GIGABYTE GA-7ZXE

Procek: Athlon 2000+ (0.18 :)

Ram: 192SDram (wkrótce - 384)

Grafika: Riva TNT2 32mb (wkrótce G4mx440SE)

Na tej konfiguracji moj procek ma 65 stopni jak nie wiecej :. OWszen ani razu sie nie przegrzal, ale podkrecic go sie chyba nie da? Aha i pytanie, czy warto wymieniac plyte glowna na nowa i na DDR'y? Tak wlasiciw enie jestem fascynatem Benchmarkow, a komp mi chodzi bardzo stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak:

Na tej konfiguracji moj procek ma 65 stopni jak nie wiecej :. OWszen ani razu  sie nie przegrzal, ale podkrecic go sie chyba nie da? Aha i pytanie, czy warto wymieniac plyte glowna na nowa i na DDR'y? Tak wlasiciw enie jestem fascynatem Benchmarkow, a komp mi chodzi bardzo stabilnie.

Takiej temperatury to nie mialem nawet na Athlonie TB 1400@1600MHz - jakie masz chlodzenie - czy jest obieg powietrza w budzie - skad ten odczyt - bo za duzo jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem okolo 66 w load na xp 1800+ 0,18 z coolerem colorfull [kawalek zlomu,mimo ze cichy] przy jednym wentylu wyciagajacym powietrze z budy + ten z zasilacza.

Podkreic go sie NA PEWNO nie da nawet o tym nie mysl przy tym chlodzeniu a nawet z water cooling wiele z niego nie wyciagniesz [ do xp 2200+, 2300+ raczej nie wiecej ] , zrob co mozesz zeby zmniejszyc temperature - nowy cooler - najlepiej caly miedziany - 2 wiatraki z tylu, jeden z przodu...

Przy takiej temperaturze twoj proc moze rownie dobrze jutro jak i za rok przestac dzialac.

Moj pozyl 8 miesiecy i wyzional ducha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie mam wypasiny cooler Spire i mam w stresie 60 stopni.Taka temperatura jest normalna dla tego procka.Na poprzedniej płycie głównej i coolerze Titana miałem w stresie ponad 72 stopnie i nic.Proc chodzi ślicznie przez 2 latka.Nie przejmuj się tym.Ale do kręcenia się nie nadaje :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak:

Na tej konfiguracji moj procek ma 65 stopni jak nie wiecej :. OWszen ani razu  sie nie przegrzal, ale podkrecic go sie chyba nie da? Aha i pytanie, czy warto wymieniac plyte glowna na nowa i na DDR'y? Tak wlasiciw enie jestem fascynatem Benchmarkow, a komp mi chodzi bardzo stabilnie.

Jeśli o mnie chodzi to wydaje mi się że temperaturą nie masz co się martwić z tym że jeśli zależy Ci na podkręcaniu a nie chcesz montować WC to skombinuj sobie np. Titana D5TB (cudowna sprawa ja na Duronie mam 40C :mrgreen: ) A co do wymiany płyty pod DDR-y to już Twoja decyzyja ale z tego co mi wiadomo przyrost prędkości będzie gdzieś rzędu 9 do 10 % Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na durona to duza masz ta temperaturke :D

Ja tam się nie przejmuje :twisted: Mój Duron przeżył już 76°C i napięcie 2.4V na mojej starej A7V133 na której kiedyś robiłem VCore moda i która zaraz potem umarła :( Ale była to wersja 1.04 a ja dałem ją na gwarancję i do dziś mam 1.05. :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem na podkręconym do 1900 jakieś 45 stopni w iddle i 50 stress a jak zapuszczę wiatraki wszystko spada o 5 stopni

więc wiatraki montuj a coler to mam taki kichowaty jaiś "coller green" a na tym wiatraku co mi dali w sklepie to jak pierwszy raz zainstalowałem speed fana i pograłem to miałem 64 stopnie na niekręconym a1600Xp aż się wystraszyłem i odrazu zacząłem coś robić zamontowałem wiatraki temp nie przekraczała wtedy 54 st w stress czyli zyskałem 10 st kupiłem nowy wiatrak i następne 10 st c spadło więc

kup nowy cooler

montuj wiatraki a tempa nie przekroczy ci 50-53 st c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja na durniu 750@1000MHz i vcore 1,92v na coolerze spire-a ktory chlodzi moj procek teraz mialem 38-40C w stresie

jakies dowody (to niemozliwe)żeby taka bieda trzymała taka temp.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...