mieciu300 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam, Mam płytę gigabyte GA-P31-DS3L i jak wkładam mu 4gb ram-u to nie odpala... tak jak by się cały czas resetował. Mam 2x1GB GoodRam i 2gb kingston. Jak włożę obojętnie, którą parę to działa ale wszystkie na raz nie. Dlaczego tak się dzieję? I jeszcze jedna sprawa jak gram w gry to gry się tną kiedyś tak się nie działo. Mój sprzęt: Zasilacz: Corsair zasilacz CMPSU-400CXEU 400W Grafika: PALIT ATI Radeon HD4850 512MB DDR5/256bit DVI/H Płyta główna: gigabyte GA-P31-DS3L Napędy: Nagrywarka DVD Dyski: Samsung 40 i 400 GB (ata i sata) Procesor: Cor 2 Duo 2,66 Nic nie jest podkręcane. Grafika i zasilacz są nowo kupione, procesor sprawny, sprawdziłem na innym procky Cor2 Duo 2,55 i też się ścinało. Dlaczego tak się dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Ścinki może powodować wirus, bałagan w systemie, nowsze sterowniki, padający dysk itp. Temacik o płycie jest - jeżeli którakolwiek z tych kostek jest dwustronna to 4 nie pójdą - ograniczenie p31. Dla 4 Gb musisz się zaopatrzyć w 2*2, albo inna płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu300 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 czytałem specyfikacje płyty i pisało że maksymalnie da rade wbić 4GB, ale widziałem też informacje że jest możliwość rozbudowy do *GB jak to zrobić?? Wówczas przejdę na Win Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 4gb jednostronnych: 4 kości po 1 gb, lub 4gb w dwóch kościach po 2gb każda. W manuału pisze, że do 4gb wiec *gb (8?) jest niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Dokładnie tak, jak pisze q8ic. 4 jednostronne, lub 2 dwustronne. Sam chciałem kupić tą płytę, ale ze wzglętu na to ograniczenie byłem zmuszony wziąć wersję na P35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...