mobot Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) heh moj pierwszy topic na tym subforum. mam dosc powazny problem. od poczatku ... od 2 dni dziwne rzeczy dzieja z moim komputerem. kiedy wczoraj krecilem mojego vmodowanego x800 z wnetrza zaczely dobiegac dziwne dzwiki, jakby przeskakujaca iskra, zwarcie. pare takich dzwikkow i reset. pozniej byly problemy z bootowaniem ale sie udalo. wszytko ok ale dzisiaj znow jakies dziwne freezy. tylko w trackmanii, inne gry chodza ok [ :blink: ]. freezowi towarzyszy glosny dzwiek dobiegajacy z komutera. jakby cala obudowa spadala w rezonans [znow :blink: ]. niestety nie zlokalizowal skad dobiega ow dzieny dzwiek. we wnetrzu nic nie slychac, tylko z zewnatrz.sprawdzalem tempy, a w porzatku. sprawdzalem napiecia, tez ok [miernikiem jak co]. stabilny jak skala. orthos mu nie strzaszny. furmark tez hasa az milo. zaraz dam screeny z hdtune niech tylko skonczy skanowanie. system od jakiegos czasu cos swiruje tj: wyskakuja komunikaty o uszkodzonym instalatorze, nie mozna otworzyc dysku poprzez dwuklik, wyskakuje "za pomoca jakiego programu otworzyc plik" itp. dysk pada? hd tune nie wykazal zadnych bad sektorow. ale... Edytowane 7 Czerwca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 A0 - Count of retry of spin start attempts. This attribute stores a total count of the spin start attempts to reach the fully operational speed (under the condition that the first attempt was unsuccessful). An increase of this attribute value is a sign of problems in the hard disk mechanical subsystem. U mnie ten atrybut wynosi 0, ciężko wyczuć, jedynym sposobem jest podłączenie innego dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 no i znalazlem winowajce. jebna z kosci sie sypnela. juz wczesniej swirowala, nie przechodzila mem testa ale to nie wplywalo na stabilnosc calego systemu. teraz jej sie cos odwidzilo i sypie errorami na prawo i lewo nawet orthosa nie przechodzi [gdzie wczesniej smigala ladnych pare godzin pod obciazeniem]. no nic trza wymienic. takie dobre pamiatki przynajmneij zostaje mi 1gb :P ale to nie zmeinia faktu ze niepokoi mnie ten dysk. no ale nic to ... zobacze co sie bedzie dalej dzialo. pzdr i dzieki za rade xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steryd4U Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 co do otwirania dysku "otwórz za pomocą" to trojan zainstaluj trojan remover przeskanuj i po klopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) combofix po przeskanowaniu automatycznie usuwa ten problem. Edytowane 8 Czerwca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...