Niqane Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Niedawno mój komputer przeżył zmasowany atak rootkitów, wszelakiej maści trojanów i paru wirusów. Pozbyłam się ich dzieki SuperAntispyware, Avastowi, Spybotowi i gmr. Zarażonych plików doliczyło się ok 700. Komputer śmiga i nie ma z nim obecnie widocznych problemów. Chcę zaktualizować Windowsa, ponieważ wyświetlił mi się wcześniej komunikat, że niektóre pliki systemowe zostały zastąpione innymi nieznanymi, więc pomyślałam, ze dobrze byłoby zainstalowac sobie XPka od nowa. Niestety - po ponownym uruchomieniu komputera nie włącza się program instalacyjny Windows tylko "brak pliku a1xc6ka2.sys" . CO ROBIĆ??? :? Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Niqane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 Musisz w biosie ustawić żeby bootował pierw z CD-ROM/DVD. Wkładasz płytkę z windowsem, uruchamia sie instalator w którym formatujesz partycję systemową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niqane Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Tzn, wszystko jest ustawione tak, żeby program instalacyjny się włączał. Nie włącza się przez brak pliku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 A masz możliwość sprawdzenia z inną płytą instalacyjną i ewentualnie sprawdzenia tej płytki na innym sprzęcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Dokładnie, uszkodzona płytka instalacyjna lub uszkodzony cd-rom/dvd nie czyta płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...