Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Tak jak w opise które lepsze chłodzenie?? cena nie gra rol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 miałem 9700NT (przez kilka dni) jak i kilka innych chłodziw (Ninja , Mugen, Tr 120 Ultra, Karakorum, TT Bigtyphoon) i mogę stwierdzić, bierz Ninje na jej korzyść przemawia jej uniwersalność (możesz zamontować dowodlny wentylator 120mm , zalman ma na stałe zamontowany wentylator, nie możesz go zmienić no i Zalman jest głośny ogolnie jeśli chodzi i chłodzenia to zalman "idzie złą droga), rozwija konstrukcje o przedziwnych ksztaltach gdy pozostała cześć producentów robi kroki w przód i rozwija konstrukcje typu ninjy czy mugena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 no tak tylko że ma wielgaśny wentyl a to mi troszke bedzie przeszkadzać a po za tym ogladałem kilka testów i niby ten zalman lepiej wyszedł on ninji 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 wedlug mnie im większy wentylator tym lepiej (potrzebuje mniejszych obrotów do uzyskania tego samego przepływu powietrza co mniejsze wentylatory) , w ninjy zawsze go możesz zmienic na cichszy model a w zalmanie tego nie zrobisz (juz nie wspomne o tym co się stanie z chłodzeniem jak ci wentylator padnie w tym zalmanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 no tak masz racje. ale wiesz głośność to mi nie przeszkadza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 ogolnie patrząc na wszystkie konstrukcje które są na rynku to produkty zalmana są za drogie w stosunku do ich wydajności zalman miał dobre chłodzenia za czasów socket a / 478 jak nie było lepszej alternatywy, teraz jak pojawiło się tyle konstrukcji pokroju ninjy / mugena to zakup zalmana jest bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...