Skocz do zawartości
Gość KLISZCZAK92

Zalman 9700 Nt Vs Scythe Ninja 2

Rekomendowane odpowiedzi

miałem 9700NT (przez kilka dni) jak i kilka innych chłodziw (Ninja , Mugen, Tr 120 Ultra, Karakorum, TT Bigtyphoon) i mogę stwierdzić, bierz Ninje

na jej korzyść przemawia jej uniwersalność (możesz zamontować dowodlny wentylator 120mm , zalman ma na stałe zamontowany wentylator, nie możesz go zmienić

no i Zalman jest głośny

ogolnie jeśli chodzi i chłodzenia to zalman "idzie złą droga), rozwija konstrukcje o przedziwnych ksztaltach gdy pozostała cześć producentów robi kroki w przód i rozwija konstrukcje typu ninjy czy mugena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość KLISZCZAK92

no tak tylko że ma wielgaśny wentyl a to mi troszke bedzie przeszkadzać a po za tym ogladałem kilka testów i niby ten zalman lepiej wyszedł on ninji 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wedlug mnie im większy wentylator tym lepiej (potrzebuje mniejszych obrotów do uzyskania tego samego przepływu powietrza co mniejsze wentylatory) , w ninjy zawsze go możesz zmienic na cichszy model a w zalmanie tego nie zrobisz (juz nie wspomne o tym co się stanie z chłodzeniem jak ci wentylator padnie w tym zalmanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie patrząc na wszystkie konstrukcje które są na rynku to produkty zalmana są za drogie w stosunku do ich wydajności

zalman miał dobre chłodzenia za czasów socket a / 478 jak nie było lepszej alternatywy, teraz jak pojawiło się tyle konstrukcji pokroju ninjy / mugena to zakup zalmana jest bez sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi