Skocz do zawartości
Quest_m

Netgear Dg834g

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam problem z routerem Netgear DG834G. Mianowicie chodzi o to, ze w ogole nie wykrywa podlaczenia do karty sieciowej. Nie moge wejsc na srone konfiguracyjną, ikonka w tray'u pokazuje, ze kabel sieciowy jest odlaczony i nie swieci sie kontrolka portu na routerze. Aplikacja konfiguracyjna rowniez wywala blad ze nie wykryto routera. Sterowniki do sieciowki sa zainstalowane.

Mysle ze problem moze tkwic w kablu. Router kupilem uzywany z allegro i w komplecie nie dostalem oryginalnego zoltego kabla. Wyczytalem na jakiejsc stronie ze musi byc polaczony skrętką a nie wiem czy ten kabel ktory posiadam nią jest. Na obydwu koncach kolory kabli odpowiadają sobie. Ma być inaczej? Inna kolejnosc? Czy to o to chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 przewody i 4 zaciski. Na schemacie jest narysowane ze trzeba podlaczyc pod nr 4. Wczesniej wczepiłem pod jedynkę i ta sama sytuacja. Robilem reset, hard reset, wypinalem z zasilania. Nic.

EDIT

Kurcze wtopa :) to jest kabel pol linie telefoniczną. w pudelku nie mialem rj 45. Wpial sie ladnie to nie wnikałem :D Najciemniej pod latarnią...

Edytowane przez Quest_m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi