Quest_m Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Mam problem z routerem Netgear DG834G. Mianowicie chodzi o to, ze w ogole nie wykrywa podlaczenia do karty sieciowej. Nie moge wejsc na srone konfiguracyjną, ikonka w tray'u pokazuje, ze kabel sieciowy jest odlaczony i nie swieci sie kontrolka portu na routerze. Aplikacja konfiguracyjna rowniez wywala blad ze nie wykryto routera. Sterowniki do sieciowki sa zainstalowane. Mysle ze problem moze tkwic w kablu. Router kupilem uzywany z allegro i w komplecie nie dostalem oryginalnego zoltego kabla. Wyczytalem na jakiejsc stronie ze musi byc polaczony skrętką a nie wiem czy ten kabel ktory posiadam nią jest. Na obydwu koncach kolory kabli odpowiadają sobie. Ma być inaczej? Inna kolejnosc? Czy to o to chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Możesz sprawdzić na innym porcie lan routera. A tak wogóle, jaki masz ten kabel? Ile jest w nim przewodów/zacisków we wtyczce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quest_m Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) 4 przewody i 4 zaciski. Na schemacie jest narysowane ze trzeba podlaczyc pod nr 4. Wczesniej wczepiłem pod jedynkę i ta sama sytuacja. Robilem reset, hard reset, wypinalem z zasilania. Nic. EDIT Kurcze wtopa :) to jest kabel pol linie telefoniczną. w pudelku nie mialem rj 45. Wpial sie ladnie to nie wnikałem :D Najciemniej pod latarnią... Edytowane 17 Czerwca 2009 przez Quest_m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...