Skocz do zawartości
Hiit

tenperatura

Rekomendowane odpowiedzi

To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly.

Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie [ciach!]. 

Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa

Reed nie kopciło by się jeszcze ;] Mi się udało bawiąc się starym AMD'kiem dojść do 80*C, dopiero potem zaczeło śmierdzieć i ... :twisted:

A wracając do pytania to najlepiej zmień płytę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie [ciach!]. 

Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa

Reed nie kopciło by się jeszcze ;] Mi się udało bawiąc się starym AMD'kiem dojść do 80*C, dopiero potem zaczeło śmierdzieć i ... :twisted:

A wracając do pytania to najlepiej zmień płytę :wink:

Ale to temp proca byla ?

Nie mobo ?

Bo koles pisze ze ma taka temp na mobo, a prz tej temp to juz powinien sie laminat podsmazac 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory ale pomylilem sie z ta tem. w aida 32 i w meinbordmonitor okazalo sie ze jest to temp zasilacza ale nie chce mi sie wiezyc ze jest taka wysoka ale jak narazie komp chodzi i jeszcze sie nie zawiesil ani razu (chyba ze z mojej winy hehehe!!!!)macie moze jeszcze jakis pomysl na sprawdzenie tego dokladnie ???

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprosciej i najtaniej, to sie sprawdza organoleptycznie. Poprostu bierzesz paluchem i jak bardzo parzy, to temp. troche za duza, jak dosyc cieple, to ok, a jak jest zimne/chlodne, to wlacz kompa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w giosie niestety nie moge tego sprawdzic a zasilacz nie jest tak cieply zeby mial 75 stopni ? a jesli by mial taka temp to mo jakim czasie by sie spier...... bo kompa mam od listopada a temp sprawdzilem dopiero ok 3 mies temu (wiec mysle ze jak by byla taka temem to by sie zasil juz dawno zjarał?0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to ECS.. :> ta plyta nigdy nie bedzie przeklamywac, jest bardzo dobra i stabilna no i dla niej 75 stopni to tak na rozgrzewke :>

smell irony? :)

:D what iron(y) - iron[y] maiden :?: ;) :P

a odnosnie tematu to chyba ci czujnik z mobo odczytuje temperature procka :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tz co to jest mobo??? jestem troch malo wiedzacy na temt wszystkich czesci w kompie

:lol: właśnie widac :lol: jakbyś dokładnie czytał co koledzy piszą to byś sie kapnoł. MOBO to płyta główna! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi