Hiit Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 tenperatura mojej plyty glownej wynosi 75 st. cel. co zrobic zeby zmniejszyc temp plytat ECSP4s5a/DX+(i czy jest to temp.normalna) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Napisz więcej info :!: jaki masz procek, wentylator itp. itd. bo jasnowidzów tu nie ma :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly. Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie [ciach!]. Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa Reed nie kopciło by się jeszcze ;] Mi się udało bawiąc się starym AMD'kiem dojść do 80*C, dopiero potem zaczeło śmierdzieć i ... :twisted: A wracając do pytania to najlepiej zmień płytę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa :lol: dobrze mowi :) malac mu vody :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 tenperatura mojej plyty glownej wynosi 75 st. cel. co zrobic zeby zmniejszyc temp plytat ECSP4s5a/DX+(i czy jest to temp.normalna) dzieki tenperatura mówisz za wysoka? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 przeciez to ECS.. :> ta plyta nigdy nie bedzie przeklamywac, jest bardzo dobra i stabilna no i dla niej 75 stopni to tak na rozgrzewke :> smell irony? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 To zapewne przeklamanie termistora, albo go wogole nie ma i pokazuje ci takie [ciach!]. Jakbys mial taka temp, to juz by ci sie kopcilo z kompa Reed nie kopciło by się jeszcze ;] Mi się udało bawiąc się starym AMD'kiem dojść do 80*C, dopiero potem zaczeło śmierdzieć i ... :twisted: A wracając do pytania to najlepiej zmień płytę :wink: Ale to temp proca byla ? Nie mobo ? Bo koles pisze ze ma taka temp na mobo, a prz tej temp to juz powinien sie laminat podsmazac 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiit Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 sory ale pomylilem sie z ta tem. w aida 32 i w meinbordmonitor okazalo sie ze jest to temp zasilacza ale nie chce mi sie wiezyc ze jest taka wysoka ale jak narazie komp chodzi i jeszcze sie nie zawiesil ani razu (chyba ze z mojej winy hehehe!!!!)macie moze jeszcze jakis pomysl na sprawdzenie tego dokladnie ??? dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Najprosciej i najtaniej, to sie sprawdza organoleptycznie. Poprostu bierzesz paluchem i jak bardzo parzy, to temp. troche za duza, jak dosyc cieple, to ok, a jak jest zimne/chlodne, to wlacz kompa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Sprawdz temperatury w BIOSie, a nie ustawiles zle program i tu jakas panike wywolujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 sory ale pomylilem sie z ta tem. w aida 32 i w meinbordmonitor okazalo sie ze jest to temp zasilacza Sprawdz temperatury w BIOSie, a nie ustawiles zle program i tu jakas panike wywolujesz. WBIOSIE sprawdzić temp zasilacza?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiit Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 w giosie niestety nie moge tego sprawdzic a zasilacz nie jest tak cieply zeby mial 75 stopni ? a jesli by mial taka temp to mo jakim czasie by sie spier...... bo kompa mam od listopada a temp sprawdzilem dopiero ok 3 mies temu (wiec mysle ze jak by byla taka temem to by sie zasil juz dawno zjarał?0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Niemozliwe - przeklamania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 przeciez to ECS.. :> ta plyta nigdy nie bedzie przeklamywac, jest bardzo dobra i stabilna no i dla niej 75 stopni to tak na rozgrzewke :> smell irony? :) :D what iron(y) - iron[y] maiden :?: ;) :P a odnosnie tematu to chyba ci czujnik z mobo odczytuje temperature procka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiit Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 tz co to jest mobo??? jestem troch malo wiedzacy na temt wszystkich czesci w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 tz co to jest mobo??? jestem troch malo wiedzacy na temt wszystkich czesci w kompie :lol: właśnie widac :lol: jakbyś dokładnie czytał co koledzy piszą to byś sie kapnoł. MOBO to płyta główna! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiit Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 dzieki !! a jesli chodzi o temp plyty to jest wporzo bo tylko 0d 27 do 35 zalezy od czasu pracy kompa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...