Skocz do zawartości
TomCas

Problem Z Grafika 8600gts

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam karte graficzna 8600GTS Gigabyte z chlodzeniem silent pipe 3.

Problem polega na tym , ze po kazdym wylaczeniu/resetowaniu komputera karta przestaje dzialac..... Na monitorze nosignal mimo ze reszta komputera startuje. Pomaga jedynie wyjecie ze slotu pci-e i wlozenie ponownie.

I tak za kazdym razem. Jest to troche meczace i denerwujace ^^. Macie moze jakies rady jak to naprawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że masz uszkodzony slot pci-e na karcie graficznej, albo na płycie głównej. Jeśli masz jakąś inną grafikę, to spróbuj czy z nią też się takie coś dzieje.

Edytowane przez 60Dogg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam niestety innej karty , cos bede musial pokombinowac bo to jest strasznie denerwujace.

Zastanawialem sie co to moze byc .

Dodatkowo ostatnio 1 z wejsc na karcie przestalo dzialac (miala 2 wejscia na monitor).

Wiec moze cos z zasilaniem karty . Sam nie wiem.

Jezeli macie jeszcze jakies pomysly chetnie wyslucham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak kiedys miałem na 8800gts. Pare razy tak miałem jak odinstalowałem sterowniki zeby je zaktualizowac i nie odinstalowałem ntune a ustawienia były wyzsze od standardowych. Wyłącz zintegrowaną grafe w biosie lub menadzezre urządzen. Mi to pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi