Avatar25 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Panowie mam pytanko. Dopiero co przesiadam sie powoli na platforme i7. Kupuje na pewno plyte ASUS rampage II extreme i do tego proc i7 920 i teraz mam zgryz .... wiem ze ta plyta ma konfiguracje triple channel a pamieci ktore mam zamiar nabyc sa przystosowane do duala . Teraz tak - po pierwsze czy to w ogole bedzie dzialac ? a po drugie jak to sie bedzie mialo przy OC - czy bedzie gorsze niz w przypadku 3 kosci w systemie triple channel ? Z gory dzieki za pomoc ... Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 A dlaczego mialo by nie dzialac?;P Skoro jedna kosc moze pracowac na plytach dual channel to i tu nie widze problemu OC nie bedzie gorsze a moze sie zdarzyc ze lepsze. Dlaczego? Bo jak masz 3 kosci to wieksze ryzyko ze trafisz na kiepska i bedzie ograniczala OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Będzie działać, OC nie będzie gorsze. Nie będzie poprostu aktywny tryb Triple channel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Hmm pewien dobry czlowiek mi powiedzial ze pamieci w konfiguracjach 2x2 maja inne V niz komplety 3x2. Z tego co zaobserwowalem rzeczywiscie ma to pokrycie w rzeczywistosci. Nie ma obawy ze jak podniose np do 2.1 V przy konfiguracji 2x2 na plycie pod i7 uszkodze cokolwiek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Moze sie spalic procesor. Pamieci na i7 moga miec ustawione max 1,65v (tak zaleca Intel). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Moze sie spalic procesor. Pamieci na i7 moga miec ustawione max 1,65v (tak zaleca Intel). gdzieś czytałem ,że spokojnie może być na 24/7 ustawione 1.8v i nic się nie stanie. chyba na pclabie w artykule o corei7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...