shoq Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Nie jestem pewien czy założyłem temat w dobrym miejscu, jednak chyba sprzęt sieciowy najlepiej pasuję do mojego problemu. Mam pytanko: w jaki sposób podłączyć i skonfigurować komputer, aby mógł odbierać faksy? W komputerze znajduję się modem 56k na PCI (niestety nie mam jak sprawdzić bo jest plomba na obudowie, a w Windowsie wykrywa go jako Generic Soft56k). Probowałem podłączyć kabel telefoniczny do wejścia line i ustawić wszystko tak jak na tej stronie http://support.microsoft.com/kb/306550. Niestety modem piszczy próbując się połączyć jednak zwraca komunikat, że odbiór się nie powiódł. Probowałem też podłączyć kabel pod drugie wejście (phone) jednak efekt był taki sam. Szukałem już w internecie różnych instrukcji, ale wszystkie tylko pokazywały jak skonfigurować fax (tak samo jak na stronie Microsoftu). Czy muszę też jakoś konfigurować połączenie telefoncizne, ustawienia regionalne? Edytowane 23 Czerwca 2009 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...