Skocz do zawartości
hojrak6

Sql Server 2008 Problem Z Zapytaniami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chce się podłączyć do bazy danych subiekta gt.

Mam SQL server 2008, server subiekta jest postawiany na osobnym kompie.

Połączyć się mogę bez problemu.

Podczas gdy robię New Query i chce zrobić jakieś zapytanie wyskakuje mi błąd:

Unable to start the Transact-SQL debugger. The Transact-SQL debugger does not support SQL Server 2005 or earlier versions of SQL Server. (SQLEditors).

Próbowałem zainstalować SQL server 2005 ale nie mogę Managment studio do 2005 z racji tej ze mam 2008.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

chce się podłączyć do bazy danych subiekta gt.

Mam SQL server 2008, server subiekta jest postawiany na osobnym kompie.

Połączyć się mogę bez problemu.

Podczas gdy robię New Query i chce zrobić jakieś zapytanie wyskakuje mi błąd:

Unable to start the Transact-SQL debugger. The Transact-SQL debugger does not support SQL Server 2005 or earlier versions of SQL Server. (SQLEditors).

Próbowałem zainstalować SQL server 2005 ale nie mogę Managment studio do 2005 z racji tej ze mam 2008.

mozesz zainstalowac 2005 jako 2 instancje i managment studio 2005 express do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz zainstalowac 2005 jako 2 instancje i managment studio 2005 express do tego.

Własnie o to chodzi ze nie moge zainstalowac managmen studio 2005 jezeli mam 2008 bo wyskakuje ze mam juz nowsze oprogramowanie zainstalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie o to chodzi ze nie moge zainstalowac managmen studio 2005 jezeli mam 2008 bo wyskakuje ze mam juz nowsze oprogramowanie zainstalowane.

no to bardzo dziwne bo ja wlasnie specjalnie dla ciebie zainstalowalem 2005 i chodzi i 2008 i 2005 management. zainstaluj ten server (2005) w innym folderze niz jest 2008 i nie nadpisuj instancji tylko stworz nowa bo ty pewno robiles to next,next, next i potem nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi