Kafarx Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Hejka, mam pytanie czy jest sens wymieniac chlodzenie z Karakorum na Ninja 2 lub Mugen?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobek1166 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Hejka, mam pytanie czy jest sens wymieniac chlodzenie z Karakorum na Ninja 2 lub Mugen??nie starcza ci karakorum? jakie masz temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) nie starcza ci karakorum? jakie masz tempW sumie styka, ale będę miał możliwość sprzedaży po dobrej cenie, a w niedługim czasie chciałem wymienić płyte, a jak wiadomo karakorum musiałem przerabiać pod ( asus p5k SE) ( przypiłować łapki) także na innej płycie by dobrze nie przylegało ;) EDIT: mam pytanie czy dostane samą podstawke?? bo jakbym dostał to bym nie zmieniał chłodzenia ;) Edytowane 26 Czerwca 2009 przez Kafarx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mugen napewno lepszy niż Karak, coprawda niewiele, ale zawsze to 2 st. do przodu ;) EDIT: mam pytanie czy dostane samą podstawke?? bo jakbym dostał to bym nie zmieniał chłodzenia ;)Jaką podstawkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mugen napewno lepszy niż Karak, coprawda niewiele, ale zawsze to 2 st. do przodu ;) Jaką podstawkę? tą przy chłodzeniu na dole ( żelazna http://www.agito.pl/chlodzenie/pentagram-f....82.329186.html ). Dla 2st. to się raczej nie opłaca mi dopłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Chodzi Ci o podstawę radiatora którą się on się styka z procesorem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Może źle troche to ujołem ale chodzi o coś takiego. Bardzo by mi zależało, może jakby ktoś miał rozwalonego karaka to by sprzedał sam uchwyt. Bo przyszlifowałem troszke i skapłem się że przy zakładaniu się to mocno ugina... :/ było już za późno i nie mam dobrego docisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Nie rozumiem, przy szlifowaniu podstawy uszkodziłeś zapinkę? Czy za dużo zeszlifowałeś (raczej mało prawdopodobne) i ma słaby docisk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Nie rozumiem, przy szlifowaniu podstawy uszkodziłeś zapinkę? Czy za dużo zeszlifowałeś (raczej mało prawdopodobne) i ma słaby docisk?Chodzi o to że nie mogłem go zapiąć tak jak w tym temacie ( http://forum.pclab.pl/t454498.html) i dużo nie myśląc przeyszlifowałem zapinki tak aby weszło, a teraz mam słaby docisk ;). W tym miescu : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Przecież ta krawędź którą zaznaczyłeś nie ma nic wspólnego z dociskiem radiatora do procka, jak być spiłował na dole, czyli po przeciwnej stronie tego wycięcia to wtedy docisk byłby faktycznie słabszy. Ale wystarczy pewnie wygiąć zapinkę bardziej i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Heh... faktycznie szlifowałem po drugiej stronie, źle popatrzyłem, Wygnę i zobaczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 A jak już połamiesz zapinkę przy wyginaniu :P To rozejrzyj się za backplatem i podobnym do niego krzyżakiem (w miarę sztywnym) który dociśnie Ci karaka śrubami do proca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Kombinuj bo specjalnie nie ma sensu go wymieniać.. Ninja 2 jest przereklamowana i jedyne co robi dobrze to chodzi w pasywie i wygląda :D. Na Mugena 2 był by sens.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 mam pytanie czy Scythe CPU Cooler Stabilizer 775 bedzie pasowac do karakorum tak aby go usztywnic a jak nie to jaki zestaw kupić bo docisk jest strasznie słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...