Skocz do zawartości
Kafarx

Karakorum Vs Ninja Vs Mugen

Rekomendowane odpowiedzi

nie starcza ci karakorum? jakie masz temp

W sumie styka, ale będę miał możliwość sprzedaży po dobrej cenie, a w niedługim czasie chciałem wymienić płyte, a jak wiadomo karakorum musiałem przerabiać pod ( asus p5k SE) ( przypiłować łapki) także na innej płycie by dobrze nie przylegało ;)

EDIT: mam pytanie czy dostane samą podstawke?? bo jakbym dostał to bym nie zmieniał chłodzenia ;)

Edytowane przez Kafarx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mugen napewno lepszy niż Karak, coprawda niewiele, ale zawsze to 2 st. do przodu ;)

Jaką podstawkę?

tą przy chłodzeniu na dole ( żelazna http://www.agito.pl/chlodzenie/pentagram-f....82.329186.html ). Dla 2st. to się raczej nie opłaca mi dopłacać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może źle troche to ujołem ale chodzi o coś takiego. Bardzo by mi zależało, może jakby ktoś miał rozwalonego karaka to by sprzedał sam uchwyt. Bo przyszlifowałem troszke i skapłem się że przy zakładaniu się to mocno ugina... :/ było już za późno i nie mam dobrego docisku

post-169168-1246046036_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem, przy szlifowaniu podstawy uszkodziłeś zapinkę? Czy za dużo zeszlifowałeś (raczej mało prawdopodobne) i ma słaby docisk?

Chodzi o to że nie mogłem go zapiąć tak jak w tym temacie ( http://forum.pclab.pl/t454498.html) i dużo nie myśląc przeyszlifowałem zapinki tak aby weszło, a teraz mam słaby docisk ;). W tym miescu :

post-169168-1246207210_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ta krawędź którą zaznaczyłeś nie ma nic wspólnego z dociskiem radiatora do procka, jak być spiłował na dole, czyli po przeciwnej stronie tego wycięcia to wtedy docisk byłby faktycznie słabszy. Ale wystarczy pewnie wygiąć zapinkę bardziej i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi