Skocz do zawartości
elh

Co lepsze Radeon9500 czy Ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka rzeczy do rozwagi, Radeon jest 128bitowy wiec pprzerobka tylko do RadeonaPro, Ti sie kreci bosko aczkolwiek mniej wiecej do defaultowego poziomu Radeona9500. Co jest lepsza karta na teraz i na za pol roku, bo poki co uzywam Geforca ale moge tez sobie zamienic na tego marnego radeonka. Co o tym wszystkim sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o takie cos razczej sie juz nei spotka takiego co mozna 256bitow odblokowac, co najwyzej dodatkowe potoki, a wtedy mammy radeona9500pro

z drgiej strony zwykly r9500 nie jest w stanie dorownac niepodkreconemy gf4ti4200, a skoro moj sie doskonale kreci to juz w ogole nie ma chyba tematu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o takie cos razczej sie juz nei spotka takiego co mozna 256bitow odblokowac, co najwyzej dodatkowe potoki, a wtedy mammy radeona9500pro

z drgiej strony zwykly r9500 nie jest w stanie dorownac niepodkreconemy gf4ti4200, a skoro moj sie doskonale kreci to juz w ogole nie ma chyba tematu?

ile masz 3dmarkow 2001 na tym configu? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym postawil na Radeona 9500.

Nawet jesli nie bedzie na pcb od 9700 to

mozna odblokowac potoki, a po tym zabiegu

Ti4200 zostaje w tyle.

Choc sens takiego kupna bylby dobry jesli

przechodzilbys z czegos slabszego niz GF4...

Ale jesli masz taka mozliwosc bez doplaty

lub z b.niewielką to mozna sie pokusic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile masz 3dmarkow 2001 na tym configu? :roll:

właśnie ile masz punkcików??? Bo właśnie stoje przed wyborem GF4Ti4200(prawdopodobnie CL) za 594złlub Sapphire R9100 64MB BoX za 379zł. Wiem że gf wydajniejszy tylko czy warty dopłaty???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...