szygum Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Witam! Może jest Ktoś kto posiada płytę główną MSI KT3 ULTRA ARU RAID? Posiadam dwa dyski Seagate B IV ,podobno jest problem przy współpracy tych dysków z kontrolerem RAID.(nie wiem czy update Biosu na v5.4 coś może pomóc). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Problemu nie ma tzn jest jezeli bedziesz laczyl dyski (mala wydajnosc). Ale jesli poprostu chcesz podlaczyc kazde urzadzenie na oddzielnej tasmie to jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szygum Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Dzięki za odpowiedź! To mi trochę otuchy dodało.Dyski mam dwa ale różne 1)40GB BIII, 2) 60GB B IV , zawsze podpinałem je do kontrolera RAID na osobnych taśmach oba w trybie master, natomiast do standardowego kontrolera mam podłączony CDROM , nagrywarkę również na osobnych kanałach wszystko jako master. Dla mnie to duża wygoda bo mam trzeci dysk który służy mi do przenoszenia danych ,i wtedy nie ma żadnego problemu z zrzutem danych . Może wiesz coś więcej odnośnie nowego biosu do tej płyty chodzi mi o wersję 5.4 ? Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Nic ciekawego nie ma ten bios, nie wiem jak z podkrecaniem nie sprawdzane ale np. w przypadku MSI K7T266Pro2 im nowszy bios tym gorzej procek sie kreci przez FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...