TiGeR5 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Panowie po krotce co by nie zanudzać. Mój konfig z podpisu jak widać - obecne ustawienia to 475x8 przy 1,25v na procka i właczonym EIST. Temperatury naprawde mnie troszki niepokoją. W idle mam 48-50C zas w lekkim stresie dochodzi do 60C - poniżej wklejam linka: screen Dodam ze chłodzę procka woda - pompka laing, bloczek d-tek fuzion rev2, chłodnica obsadzona 3 wentylami. Naprawdę uważam ze te temperaturki powinny być niższe - jakieś pomysły?? Będę na prawdę wdzięczny za jakakolwiek podpowiedz. Dodam, że procek po szlifie na lustro jest. Może warto też bloczek przeszlifować?? Edit: Druga rzecz o ktora chcialbbym zapytać to czy warto zamienić płytę MSI p45 neo2 którą posiadam na Asusa Rampage formula x48 - chodzi oczywiście o możliwości OC. Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam Edytowane 2 Lipca 2009 przez TiGeR5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Mój też chłodzony wodą ma w idle 39 i 45*C choćbym nie wiem co robił. Jak go obciążę to temp. dochodzi do 50-52*C i się wyrównuje na rdzeniach. Może to czujnik tak jak u mnie głupoty pokazuje ? Co do wymiany to RF jest dużo lepszy od MSI na P45 i gdyby dopłata była sensowna to bym się nie zastanawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Dopłata będzie w granicach 100-150zł także chyba się skuszę. Co do procka to widać taka sztuka i już - a masz szlifowany blok?? Nie wiesz czy warto w ogóle?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Mam cuplex-a xt di - on jest polerowany na lustro, choć imho to dla efektu wizualnego niż obniżenia temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Nie no nie mów że szlif na lustro jest wyłącznie dla efektu ;) Co do temperatur da sie jakos sprawdzic tak w 100% pewnie inaczej niz na czujkach - pewnie nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...