TiGeR5 Posted July 1, 2009 Report post Posted July 1, 2009 (edited) Panowie po krotce co by nie zanudzać. Mój konfig z podpisu jak widać - obecne ustawienia to 475x8 przy 1,25v na procka i właczonym EIST. Temperatury naprawde mnie troszki niepokoją. W idle mam 48-50C zas w lekkim stresie dochodzi do 60C - poniżej wklejam linka: screen Dodam ze chłodzę procka woda - pompka laing, bloczek d-tek fuzion rev2, chłodnica obsadzona 3 wentylami. Naprawdę uważam ze te temperaturki powinny być niższe - jakieś pomysły?? Będę na prawdę wdzięczny za jakakolwiek podpowiedz. Dodam, że procek po szlifie na lustro jest. Może warto też bloczek przeszlifować?? Edit: Druga rzecz o ktora chcialbbym zapytać to czy warto zamienić płytę MSI p45 neo2 którą posiadam na Asusa Rampage formula x48 - chodzi oczywiście o możliwości OC. Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam Edited July 2, 2009 by TiGeR5 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Madness Posted July 2, 2009 Report post Posted July 2, 2009 Mój też chłodzony wodą ma w idle 39 i 45*C choćbym nie wiem co robił. Jak go obciążę to temp. dochodzi do 50-52*C i się wyrównuje na rdzeniach. Może to czujnik tak jak u mnie głupoty pokazuje ? Co do wymiany to RF jest dużo lepszy od MSI na P45 i gdyby dopłata była sensowna to bym się nie zastanawiał. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TiGeR5 Posted July 2, 2009 Report post Posted July 2, 2009 Dopłata będzie w granicach 100-150zł także chyba się skuszę. Co do procka to widać taka sztuka i już - a masz szlifowany blok?? Nie wiesz czy warto w ogóle?? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Madness Posted July 2, 2009 Report post Posted July 2, 2009 Mam cuplex-a xt di - on jest polerowany na lustro, choć imho to dla efektu wizualnego niż obniżenia temp. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TiGeR5 Posted July 2, 2009 Report post Posted July 2, 2009 Nie no nie mów że szlif na lustro jest wyłącznie dla efektu ;) Co do temperatur da sie jakos sprawdzic tak w 100% pewnie inaczej niz na czujkach - pewnie nie :( Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...