Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od kilku dni jestem posiadaczem głośników Logitech X-230.

Przesiadłem się z Creative GigaWorks T20, gdyż poziom basu w tym modelu mi nie wystarczał.

Dlatego stwierdziłem - "bez woofera to nie robota" i sprzedałem te 2.0, przesiadając się na 2.1.

Dołączona grafika

Wracając jednak do tematu - X-230 to naprawdę super sprzęt.

By wykorzystać cały potencjał mocy, a przynajmniej ciut więcej, postanowiłem dokupić kartę dźwiękową.

Obecnie posiadam zintegrowany w mobo MSI NEO2-FIR model Realtek ALC888.

Przeglądając fora i korzystając z porad znajomych wybrałem model Sound Blaster Live! Zgodnie z poradami, unikałem okrojonych wersji CT - 4670, 4830 oraz 0220. Skupiłem się na 0060 i nieco lepszym 0100. Okazyjnie udało mi się kupić model (podobno) najlepszy z Live! - 0100 za 23zł.

Dołączona grafika

Tak więc kończąc tę średnio potrzebną historię mam do Was - drodzy forumowicze prośbę, pytanie.

Dotyczy ono sterowników do karty Sound Blaster Live! 5.1 MODEL:0100 (ogólnie serii Live!). Z tego co się doczytałem - modowanie kart serii "Live!" na "Audigy" to mity i taka transofmacja nie jest możliwa (i tutaj pytanie - na prawdę?). Jeżeli modowanie jest możliwe, będe wdzięczny za instrukcje jakieś, bo się nie doczytałem nigdzie. Jeżeli jednak "nie da rady", jakie sterowniki polecacie? Podobno seria "Live!" nie jest odświeżana, jeżeli chodzi o soft. Jaką więc wersję sterowników pobrać, jaką polecacie? Będe wdzięczny za linki. Słyszałem też o jakichś wschodnich driverach "KX". Czy warto ich próbować, duża różnica? No i jaką wersję tych KX-ów polecacie, będe wdzięczny za linki.

Z góry dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

755

Edytowane przez adek755

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi