anchmu Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Taka konfiguracja: płyta Asus P5Q, E5200 puszczony na 3300MHz, Ram 4GB, HD4850 Gigabyte 1GB Multicore, HDD WD640GB, nagrywarka DVD, zasilacz Chieftec 360W (ten z 2-ma wentylatorami i mocniejszą linią 12V), monitor LG W2252TQ, Vista 64 Ultimate. Zestaw ten śmiga od stycznia tego roku.(śmigał) Pewniego razu po włączeniu kompa brak obrazu na monitorze, komunikat "cyfrowy, tryb oszczędny" (monitor podłączony przez DVI, kabel ten bez 2 rzędów pinów, kabel z wyposażenia monitora, do teraz działał bez problemu). Brak obrazu od momentu włączenia kompa (nie widac startu BIOS-u,itp.....czarny ekran). Podłączyłem kabel D-sub poprzez przejściówkę (którą Gigabyte dał w zestawie z kartą), monitor działa jak należy. Po wyłączeniu i podłączeniu kabla DVI (tego z zestawu) brak obrazu. Sprubowałem drugi kabel (pełne PIN-y), to samo - brak obrazu, komunikat "cyfrowy, tryb oszczędny". Podłączam inny monitor (jakas IIyama E435S), przez te same kable co swojego LG i IIyama dziala. Zrobiłem taki "myk". Po "Odpaleniu" Visty na IIyamie, wyłączam monitor odpinam kabel, podpinam pod LG i obraz jest po wyjściu cyfrowym, zostawiam LG podpiętego, robie restart, i "BRAK OBRAZU". Zaznaczam ze zestaw śmigał od stycznia tego roku bez problemu. Problem powstał "z dnia na dzień". System mam nie zaśmiecony (dbam o to), dbam tez o nowe sterowniki. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Ktoś powiedział zasilacz, ktoś monitor, ktoś karta..... Proszę o jakies sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 sprawdz LGika przez DVI z innym komputerem i bedziesz mial odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...