chaos666 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Witam, zamierzam kupić panorame 16:9 24cale:) w gre wchodza tylko takie monitory: ASUS VW246H http://www.asus.pl/products.aspx?l1=10&...amp;modelmenu=2 BenQ M2400HD http://www.benq.pl/products/LCD/index.cfm/...ns/product/1033 iiyama B2409HDS http://www.iiyama.com/pl_PL/Product/catego...ct/162#showtab2 wszytkie maja 16;9 porty hdmi d-sub dvi i głosniki.Prosze o pomoc w wyborze jednego z nich jakie "za" i jakie"przeciw"Prosze nie pisac ze 16:10 lepsze , albo ze samsung lepszy, w gre wchodza tylko te wymienione. Zastosowanie monitora?? 80% gry xbox360 Z góry dziekuję za opinie i pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Kolega zakupil B2409HDS, podpieta co prawda do lapciaka ale przez HDMI (o ile sie nie myle, X-kloca tez bedziesz podpinal przez HDMI?). Zastosowania? AutoCAD i Fifa ;) W obydwu przypadkach sprawdza sie rewela, nawet jak odpalilismy Sensible World Of Soccer 96/97 to wygladalo kewl, mimo ze gierka pamieta czasy rozdzielczosci 320x256. Pozostalych monitorow nie mialem okazji testowac. Co do tego zestawienia, B2409: - ma matowa ramke - jako jedyny ma regulacje pion/poziom/pivot (ostatnie uwazam akurat za niekoniecznie potrzebny bajer) Majac jako taki kontakt z pozostalymi firmami, ustawilbym kolejnosc Iiyama > Asus > BenQ Ale to juz moje prywatne zdanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaos666 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Kolega zakupil B2409HDS, podpieta co prawda do lapciaka ale przez HDMI (o ile sie nie myle, X-kloca tez bedziesz podpinal przez HDMI?). Zastosowania? AutoCAD i Fifa ;) W obydwu przypadkach sprawdza sie rewela, nawet jak odpalilismy Sensible World Of Soccer 96/97 to wygladalo kewl, mimo ze gierka pamieta czasy rozdzielczosci 320x256. Pozostalych monitorow nie mialem okazji testowac. Co do tego zestawienia, B2409: - ma matowa ramke - jako jedyny ma regulacje pion/poziom/pivot (ostatnie uwazam akurat za niekoniecznie potrzebny bajer) Majac jako taki kontakt z pozostalymi firmami, ustawilbym kolejnosc Iiyama > Asus > BenQ Ale to juz moje prywatne zdanie ;) Dzieki wielkie. Tak xa podpinam po hdmi ale szczerze teraz mam podpietego prze vga(orginalny kabel od m$ i zadnej roznicy nie widac, wrecz po hdmi jest bardziej ziarnisty obraz a po vga plynniejszy ale to moje wrazenia))Na samym poczatku tez bylem zdecydowany na iiyama w 100%, ale poczytalem troszke i dosyc czesto sa jaja z badpixelami u tej firmy,nie mam sily pakowac odyslac czekac tydzien itp i az do skutku:) co do benq, ten model co podalem ,podobno stworzony do gier i filmow hd ,posiada kilka bajerow poprawiajacych obraz i nadaje sie podobno super:)Asusa mam ale 22 16:10 i powiem ze pieknie chodzi na xbox i pc tez.W wielu opiniach jakosc dobra w porywach do bardzo dobra:) hmm, juz sam nie wiem. Czekam ,moze jeszcze sie ktos wypowie:)pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Na samym poczatku tez bylem zdecydowany na iiyama w 100%, ale poczytalem troszke i dosyc czesto sa jaja z badpixelami u tej firmy,nie mam sily pakowac odyslac czekac tydzien itp i az do skutku:)Jaja z badpixelami sa w kazdym monitorze, od LG za 400zl po Eizo za 10k (chociaz z Eizo jest troszke inna bajka). Nie zauwazylem, zeby Iiyama sie niechlubnie pod tym wzgledem wyrozniala. Daj znac co kupiles i jak sie sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaos666 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Jaja z badpixelami sa w kazdym monitorze, od LG za 400zl po Eizo za 10k (chociaz z Eizo jest troszke inna bajka). Nie zauwazylem, zeby Iiyama sie niechlubnie pod tym wzgledem wyrozniala. Daj znac co kupiles i jak sie sprawuje. Mialem obawy co do iiyamy ale skusilem sie na nią:) iiyama B2409HDS--wypas,obraz na xbox360 po vga kryształ-super zero smuzenia i innych bajerow o jakich pisza kolesie w recenzjach.Balem sie bo na komputroniku wiele osob pisze ze strasznie smuzy,,ja tego nie widze,a obraz w porównaiu do asusa 22cale to bez komentarza. W sklepie testowalem benq tez 24cale full hd, niby sysytemy poprawiajace jakosc itp==lol, golym okiem bylo widac co ma lepsze kolory:)Dzieki za pomoc dla Ciebie Wiedzmin-faktycznie obraz kosa czy to po hdmi czy vga w windowsie, filmach czy xboxie:)Polecam kazdemu, za takie pieniadze naprawde super:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Ile dales i gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...