Lukasz0101 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Chcę kupić kartę dźwiękową. Zamierzam pod nią podłączyć pianino cyfrowe a w przyszłym czasie gitarę. Jaka będzie najlepsza? Co to modeli kart to się własnie nie za bardzo orientuje, dlatego proszę o poradę. Nie zakładając nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie. Mam wieże z 2 głośnikami podłączonymi do komputera. Chcę kupić jeszcze 2 głośniki na tył i też je podłączyć do komputera. Będę potrzebował jakiegoś wzmacniacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Mam wieże z 2 głośnikami podłączonymi do komputera. Chcę kupić jeszcze 2 głośniki na tył i też je podłączyć do komputera. Będę potrzebował jakiegoś wzmacniacza?Jeśli w wieży masz wyjścia tylko na 2 głośniki to musisz dokupić drugi wzmacniacz na tył. Bez sensu. Kup sobie jakiś amplituner 5.1 + glosniki a jak nie masz kasy to moze jakieś pierdziawki komputerowe(one jednak mogą zagrać gorzej niż Twoja wieża). Jeśli chcesz zaryzykowac możesz dokupić 2 głośniki i wpiąć je razem z przednimi do wzmacniacza stereo w wieży. Z tym, że wtedy moc ci sie podzieli na 4, będą grały ciszej a pozatym może ci sie spalić wzmacniacz. Nie polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Bedziesz robil muzyke na czterech kolumnach? Mocno sie zastanow, czy to dobry pomysl :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz0101 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 chce właśnie kupić kartę z midi żeby podłączyć pianino 2 głośniki chcę kupić żeby był lepszy dźwięk przy filmach itp płytę główną mam asusa p5q pro zastanawiam się właśnie nad tym jaką kartę wsiąść droższą czy tańszą jak już mówiłem z tymi głośnikami to chyba kupie amplituner, mam 1 ale stary i bez wyjścia optycznego, to chyba bez sensu albo kupić jakiś zestaw głośnikowy 5,1... komputer będę podłączał do kina domowego 5,1 w innym pokoju (spdif) które mam wbudowane lepiej kupić lepszą katę? wydaje mi się że nie wykorzystam jej do końca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 pomieszałeś kolego ale po pierwsze potrzebujesz dobrego line in...po drugie potrzebujesz wejścia HI-Z dla gitary a po trzecie potrzebujesz porządnej obsługi filmów.... o ile się nie myle to creative elite oferuje to wszystko - midi, line in i hi-z - a do tego przyzwoicie gra mozesz tez kupic dwie karty - jedna klasy semi pro powiedzmy na usb - z midi, z line in, z hi-z dla gitary i korzystac tylko jak potrzeba asus o ile sie nie myle ma wyjscie spdif na plycie - i to wystarczy by polaczyc cyfrowo z amplitunerem i zalatwic sprawe dzwieku w filmach ps. włodi daruj sobie brednie - nie masz pojęcia nawet jak sie podłącza głosniki do sprzętu stereo by nic nie spalic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz0101 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) no ok, to sprawa kina jest załatwiona bo zostanie podłączone pod spdif co do karty to niezła, ale trochę droga mam jeszcze pytanie co do tych 2 głośników na tył, jak to zrobić? amplituner czy jak? doradzi ktoś jeszcze? ;P Edytowane 17 Lipca 2009 przez Lukasz0101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 byłoby najlepiej - bo wtedy i filmy i muzyka może iśc przez niego - i to byłoby najlepsze wyjście wiem ze karta droga ale w takim razie poszukaj czegos na usb co ma midi wejscie hi-z do gitary i line in kwestia czy piano ma dawac swoj dzwiek na line in a gitara swoj powiedzmy w tym samym czasie - wtedy emu 0404 zalatwia sprawe jesli tylko jeden instrument bedzie podpiety w danym momencie to emu 0202 albo tracker pre bedzie dobrym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz0101 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Wstrzymałem się na razie z kupnem karty dźwiękowej wole najpiew poszerzyć swoje głośniki, jak już wspominałem mam 2. Jaki najlepszy sprzęt by się nadawał to tego (+ następne 2)? Interesuje mnie ASUS Cine5 - 5-kanałowy dźwięk w jednym opakowaniu | PurePC.pl ale chyba jeszcze w sklepach nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 jesli nie zalezy ci by te dodatkowe dwa grały niezaleznie od obecnych to połącz je szeregowo z istniejącymi - koniecznie szeregowo a nie rownolegle bo spalisz wieżę !!!! o tym ciach!ie asusa zapomnij - to zabawka która nie ma z 5cioma kanałami nic wspólnego o bredniach na temat bassrefleksu nawet nie chce mi sie wspominać.... jesli maja grać niezaleznie to tylko drugi wzmacniacz i karta umozliwiająca podłączenie ich pod inne kanały(czyli z dodatkowymi dwoma wyjściami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...