Ceville Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Siema, Mam OCZ Reper 2x1GB 1066 MHz i ostatnio coś dziwnego odkryłem, mianowicie wydaje mi się, że z 2x niższymi taktowaniami niż powinny, nie mylę się? Mam procesor C2D E8400, płytę główną P5Q Deluxe Pzdr Edytowane 9 Lipca 2009 przez Ceville Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Przestaw je sobie na 1066MHz CL5 i daj 2,1V - będzie okej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceville Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Teraz ok? Trochę mnie zastanawia to, co zaznaczyłem ołówkiem w paincie - czemu mimo wszystko pokazuje, że to ramy 333 MHz PC2 5300? Nie powinno być PC2 8500? Pzdr EDIT: Ech, coś jest nie tak. Po puszczeniu Memtestu na tych nowych ustawieniach wyskoczyło mi po 8-15 błędów po 5 minutach. O co chodzi? Edytowane 9 Lipca 2009 przez Ceville Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Podniosłeś vdimm do 2.1v ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Teraz ok? Trochę mnie zastanawia to, co zaznaczyłem ołówkiem w paincie - czemu mimo wszystko pokazuje, że to ramy 333 MHz PC2 5300? Nie powinno być PC2 8500? Pzdr EDIT: Ech, coś jest nie tak. Po puszczeniu Memtestu na tych nowych ustawieniach wyskoczyło mi po 8-15 błędów po 5 minutach. O co chodzi? Tabele w OCZ zaprogramowane są na 667 i to jest tylko w wpis w tabeli SPD. Masz za to profil EPP, który pokazuje dokładne parametry twojej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...