oblakany Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam, chciałbym nabyć takie urządzonko, ale po ostatnim moim zakupie laptopa (hp dv6840ew), który jak się okazało bardziej nadaje się do ogrzewania pokoju, postanowiłem, że warto byłoby się kogoś poradzić. Otóż szukam jak już wspomniałem tableta z możliwie dużą matrycą (conajmniej 12'' najlepiej większa) i rozsądnym czasem pracy na baterii (mój hp na chwilę obecną trzyma ok. 10min, jak był nowy to trzymał ok. 2h - jak dla mnie zdecydowanie za krótko). Komputer jest mi potrzebny przede wszystkim do przeglądania internetu, pisania i robienia notatek (np. na wykładach, stąd przydałaby się bateria na ok. 6-7h). Przydałby się też względnie szybki procesor (czasem lubię spędzić trochę czasu z FL Studio, a wiem, że słabsze procki mają z nim problem po odpaleniu kilku syntezatorów). Jeżeli chodzi o grafikę to zależy mi tylko na możliwości oglądania filmów, pracy w Paint Shop Pro i płynnym odtwarzaniu "fajerwerkowatych" stron www. Dobrze by było gdyby komputer był wyposażony w czytnik kart SD/MS. Z portów (o ile to nie standard) najbardziej zależy mi na RGB (względnie HDMI - coś żebym mógł podłączyć kompa do TV) i conajmniej 3 gniazdach USB (tyle mam teraz i zdarza się, że muszę coś odłączyć). Pojemność dysku oczywiście im większa tym lepsza (obecnie mam 250Gb i wystarcza w zupełności). Moje fundusze kształtują się na poziomie 2000 max2500zł. Z góry dzięki za pomoc i mam nadzieję, że wszystko jest zrozumiałe, a moje wymagania niezbyt wygórowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Jeśli to musi być tablet to szukaj używanego Lenovo X61, nie masz innego wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...