Skocz do zawartości
Gość enebene

Nx 7400

Rekomendowane odpowiedzi

witam

po prawejstronie przy krawedzi matrycy pojawia mi sie zielony cienki pasek, co ciekawe po docisnieciu reka matrycy pasek znika, w czym tkwi problem?

czy musze laptopa oddac do serwisu, czy moze wystrarczy jak sam rozkrece matryce i podokrecam co trzeba?

pozdrawiam i dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie mam juz gwarancji, a w srodku idzie cos pogrzebac zeby sie docisnela (doslownie delikatnie) i ten pasek zniknal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie tematy już były.

Jest to uszkodzona matryca, dokładniej takie cieniutkie tasiemki biegnące przy jej krawędzi. Są niewymienialne, jak pójdzie w nim jeden drucik to zapala się jeden pasek (kolor paska). Możesz rozkręcić i coś podłożyć, ale i tak prędzej czy później przestanie to działać, a mogą się posypać kolejne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, no trudno. nie jest to az takie uciazliwe zeby placic 300zl zeby tego nie bylo. w windowsie ciezko zauwazyc przy wlaczaniu sie kompa mocno widac. dzieki wszystkim i pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli już masz jeden pasek to przygotuj się na więcej. W moim przypadku po około 2 miesiącach od pierwszego zaczęły pojawiać się następne (czerwone, zielone i niebieskie). Generalnie matryca zmierza ku końcowi, ja już spisałem ten laptop na straty. Poza tym jeden z zawiasów trzymających matryce uległ zniszczeniu i odłamała się kawałek plastika i metalu. Mam do ciebie jedno pytanie, czy często przenosiłeś laptopa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w nerwach troszke ojciec trzasnal klapka, i sie porobilo, teraz staram sie aby byl raczej statycznym obiektem, a jak juz cos przenosic go dwoma rekami zeby nie dochodzilo do zadnych naprazen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi