Skocz do zawartości
Gość

Jak zablokowac jakis port

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem mam norotn internet security ktory powiadomil mnie o probie kilku atakow za pomoca NETbus'a i Back door'a.Przed chwila sciagnolem Anti-Trojana i przeskanowalem kompa.Pokazal mi ze na porcie 5000 mam trojana o nazwie : Sockets de Troie i Blazer 5.

pytanie 1 jak te porty zamknac

pytanie 2 dlaczego NIS 2003 z najnowszybi biblitekami jch nie wykryl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) z tego co wiem, to na NIS 2003 nie ma takiej opcji (przynajmniej ja nie znalazlem

2) moze Ci go ktos zaposcil np. z lanu (moze masz cos na pelen dostep)/ftp a NIS 2003 nie sprawdza wszystkiego co przychodzi.... sprawdza to co sam sciagniesz..... a moze po prostu ten trojanik jest tak malo popularny, ze NIS go nie umiescil w swojej bazie?? wrzuc go do kwafatanny i wyslij do symanteca. powiekszysz baze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sadze zeby z lanu bo mam podlaczony drugi komputer na ltorym czasami pracuje sieostra.A jak w nis 2003 wlaczyc kwarantanne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sama kwarantanne wrzucic mozna w opcjach (dajesz mu, ze przy skanowaniu ma najpierw sprobowac naprawic a potem wrzucic do kwarantanny jezeli sie nie uda), ale jak recznie dodac plik do kwarantanny nie pamietam a NIS teraz nie mam :( sproboj moze sie uda przeciagnac czy cos..... mozesz tez recznie przeslac zainfekowany plik tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi