matas Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 witam. problem jest taki ze od dzis rano komp startuje (oczywiscie wczoraj wszystko gralo ) , do momentu uruchamienia systemu (windows 7) i przestaje dawac sygnal (dvi, hd4850).Wentyle sie kreca, system chodzi. Monitor to hp w2228h. Uruchamialem w awaryjnym i dalo rade (co prawda 1400x1050 zamiast 1680 ale mniejsza o to). Wywalilem sterownik od karty, res, po resie dziala komp (nie trzeba awaryjnego dawac), tylko musi zainstalowac stery. Instaluja sie. OK. Po resie nie daje obrazu. "Monitor going to sleep". To mysle sobie zwalony system. Wrzucam plytke Win7 RC i robie format. [gluteus maximus]. Po drugim restarcie nie daje obrazu. Wlaczam awaryjny a ten mi mowi, ze nie da sie dokonczyc instalacji w awaryjnym. Wrzucam ubuntu sciagniete niedawno. Dziala ok, nawet w natywnej rozdzielczosci. Co jest grane?? Dodam ze wczesniej tez mialem problemy z sygnalem do monitora (trzeba bylo wylaczac kompa na przycisku na zasilaczu i odczekac chwile), co ciekawe rowniez na starym monitorze i starym kompie. Dzieje sie tak chyba od ponad roku. Po prostu wlaczam sobie kompa i czasem nie daje obrazu. Mysze reset wciskac albo resetowac na listwie. Plyta glowna w miedzyczasie byla wymieniana, karta graf. tez. Monitor mam chyba od marca, przed wymiana tez tak sie dzialo. Kabel chyba odpada, skoro w ubuntu dziala i w nizszych rozdzialkach. Sorrki za nieskladnosc i w ogole ale jestem wk**, bo pilnie potrzebuje cos zrobic i nie mam jak. pozdro i prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Podłącz do drugiego gniazda na grafice może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 : O póki co działa, dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Proste rozwiązania górują ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...