peterpz Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Mam okazję kupić tanio laptopa z właśnie takim układem klawiatury. Tutaj link do tego jak wygląda: http://pl.wikipedia.org/wiki/AZERTY I teraz tak. Piszę praktycznie bez patrzenia na klawiaturę, zaś te literki na przyciskach wiem, że są naklejane. Mogę je zdrapać i sobie jakoś przykleić nasz układ (nie wszystko się różni) - QWERTY. Tylko czy samo ustawienie układu klawiatury na polski - programisty, tak aby klawiatura działała w układzie QWERTY, będzie możliwe przy instalacji windowsa polskiego? Chodzi o to, czy klawiatury są uniwersalne i oni tylko przyklejają znaczki? Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Tak Klawiatura może mieć nawet cyrylicę albo chińskie znaczki - gdy ustawisz PL układ i piszesz bezwzrokowo/nakleisz naklejki - nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Potwierdzam, sam mieszkałem trochę w Belgii i przyzwyczaić się do ich klawy to koszmar :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterpz Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Po co się przyzwyczajać, skoro można pisać bezwzrokowo albo nakleić naklejki :) (właśnie odkryłem na allegro ich istnienie :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Można też przełożyć przyciski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterpz Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Można też przełożyć przyciski ;)Hmm. Nie głupi pomysł, ale to klawiatura laptopowa i wolałbym nie ryzykować jej zniszczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...