Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Potrzebuje pomocy w kwestii wyboru karty muzycznej zewnętrznej do laptopa.

Ma słuzyć przede wszystkim do słuchania muzyki. Posiadam głosniki Bose Companion® 5 (do laptopa podlączane sa przez USB)

Byłbym wdzięczny za jakies propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dałes do myslenia pomimo że pierwszy raz widzę.

Może dla pewności dodam więcej szczegułów co chciałbym w dalszej kolejności zrobić.

Otóż, jak juz wspomniałem glosniki to Bose Companion 5, laptop (puki co Acer 5610).

Poszukje karty zewnętrznej do której mógłbym podpiąć te glosniki jak i w przyszłości odtwarzacz CD (co do modelu lub marki narazie nie mam pojęcia).

Jestem w tej kwesti całkowitym laikiem więc prosze oszczędzić mi złośliwościa ale wszelkie tłumaczenia sa mile widziane

Taka mam wizję i teraz zapytuje czy jest to możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz coś tobie wyjaśnię, nie potrzebujesz ŻADNEJ karty muzycznej. Głośniki które posiadasz podłącza się wyłącznie pod usb, czyli one posiadają "kartę muzyczną" już w sobie. Odtwarzacza CD również nie podłącza się do karty muzycznej, ponieważ on już jest źródłem dźwięku podobnie jak karta muzyczna. jedyne co mógłbyś kupić to wzmacniacz i głośniki do odtwarzacza CD i miałbyś niezależny system do słuchania muzyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od dobrych 5 lat nic innego się nie stosuje tylko cyfrowy przekaz - zreszta w programie do odtarzania to mozna ustawic i w systemie równiez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi