Skocz do zawartości
Kalwas

Odblokowuje mnożnik i nic

Rekomendowane odpowiedzi

Odblokowywałem stare AMD bez problemu 600,900,1000 a XP 1,7 nie mge. Kupiłem lakier przewodzący prąd ten ELECTON 40AC. Wzorowałem sie na filmiku z Toms Hardware.

Napisze jak łączyłem

1. Odtłuszczam dezodorantem na spirycie proca.

2. Zaklejam tak proca taśmą żebym tylko zakleił Super Glue rowki po laserze w rzędzie mostków L1

3. Teraz jak zakleiłem rowek i wyrównałem troche powierzchnie płytki nożykiem zakklejam mostek tak żeby tylko jeden połączyć.

4. Smaruje lakierem proc pod lampke tam ze 2-3min zrywam taśme. Wszystko ładnie pięknie ale po zaklejeniu tak wszystkich mostków komp sie odpala ale czarno na ekranie tak jak bym go przekręcił za bardzo.

??????????????????????????????????????????]

zauważyłem że niektóre punkciki na procu zarówno ten nad mostkami L5 jak i L2 i napis L1, L3 są zwarte ????

A proc jest koloru zielonego a nie brązowego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amd postanowiło trochę pobruździć i te napisy Lx są podobno na  masie. Musisz więc uważać żeby nie połączyć ich przypadkowo z czymś.

Nie bardzo rozumiem dlaczego nie można połączyć wszystkich mostków razem skoro i tak każdy zwiera sie do masy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielone maja inna rezystancje i opur

Pieprzysz jak potluczony flowerman :evil:

Przeczytaj jeszcze raz swojego posta 8O

Mostki nie zwieraja sie do masy, dlatego wlasnie nie mozesz roznych laczyc z soba.

Zniszczysz proca jak pokrecisz cos z klejeniem , jak bedziesz mial pecha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...