Skocz do zawartości
rafau89

Zbyt Wysoka Temperatura Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem, gdy włączam komputer pokazuje się niebieski ekran 'sprawdzanie systemu plików' i cały czas stoi na '0' po chwili słychać dziwny sygnał dźwiękowy a zaraz po nim komputer sam się wyłącza. Sprawdziłem w BIOS-ie temperaturę i pokazuje CPU Temperature jako 86 stopni. Radiator i cooler są czyste. To chyba niemożliwe, żeby temperatura zaraz po włączeniu była tak wysoka. Proszę o pomoc.

Ten dziwny dźwięk:

http://raf888.wrzuta.pl/audio/0ZfDekTA90v/dzwiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem tak, jak mówiłeś. Teraz mój problem polega na tym, że gdy uruchomię komputer włącza się sprawdzanie plików systemowych, oczywiście nie mogę zdecydować czy chcę ten proces przeprowadzać, bo komputer robi to za mnie i wybiera TAK. Sprawdzanie trwa ok pół godziny :/ potem komputer pyta "Czy przekształcać zagubione łańcuchy na pliki? (T/N)" i oczywiście sam znowu wybiera TAK. :wacko: Następuje sprawdzanie wolnego miejsca na dysku, które idzie dość szybko, ale na 42% zatrzymuje się i zawiesza się całkowicie... Jak to cholerstwo wyłączyć? Komputer jest mi pilnie potrzebny :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, wszystko działa. Nie mogłem wyłączyć sprawdzania plików, bo miałem klawiaturę pod USB. Dzięki za pomoc BuMeL i pozdro! :-)

Włącz obsługę USB w Biosie i na następny raz powinno pomóc. Nie ma sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi