rafau89 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Witam! Mam problem, gdy włączam komputer pokazuje się niebieski ekran 'sprawdzanie systemu plików' i cały czas stoi na '0' po chwili słychać dziwny sygnał dźwiękowy a zaraz po nim komputer sam się wyłącza. Sprawdziłem w BIOS-ie temperaturę i pokazuje CPU Temperature jako 86 stopni. Radiator i cooler są czyste. To chyba niemożliwe, żeby temperatura zaraz po włączeniu była tak wysoka. Proszę o pomoc. Ten dziwny dźwięk: http://raf888.wrzuta.pl/audio/0ZfDekTA90v/dzwiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Jak masz 775 to mogła się poluzować jedna zapinka coolera, ciężko to dostrzec ale efekty są natychmiastowe. Zdemontuj chłodzenie i zobacz też na stan pasty. Jaki masz zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafau89 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Model płyty IS-7 E2. Zasilacz Codegen 200X. Cooler i radiator są stabilne, nie ma luzów, a pasta na procesorze wygląda tak jak na zdjęciu, chyba nienajlepiej. http://i32.tinypic.com/2ihtrbk.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) O bida, zmień pastę i zasilacz. Edytowane 19 Lipca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafau89 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Zrobiłem tak, jak mówiłeś. Teraz mój problem polega na tym, że gdy uruchomię komputer włącza się sprawdzanie plików systemowych, oczywiście nie mogę zdecydować czy chcę ten proces przeprowadzać, bo komputer robi to za mnie i wybiera TAK. Sprawdzanie trwa ok pół godziny :/ potem komputer pyta "Czy przekształcać zagubione łańcuchy na pliki? (T/N)" i oczywiście sam znowu wybiera TAK. :wacko: Następuje sprawdzanie wolnego miejsca na dysku, które idzie dość szybko, ale na 42% zatrzymuje się i zawiesza się całkowicie... Jak to cholerstwo wyłączyć? Komputer jest mi pilnie potrzebny :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Sprawdz jeszcze dysk twardy pod kątem S.M.A.R.T., taśmę ATA/SATA ewentualnie przeinstaluj system. Mógł się spieprzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafau89 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 OK, wszystko działa. Nie mogłem wyłączyć sprawdzania plików, bo miałem klawiaturę pod USB. Dzięki za pomoc BuMeL i pozdro! :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 OK, wszystko działa. Nie mogłem wyłączyć sprawdzania plików, bo miałem klawiaturę pod USB. Dzięki za pomoc BuMeL i pozdro! :-) Włącz obsługę USB w Biosie i na następny raz powinno pomóc. Nie ma sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...