gOOras Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Posiadam płytę DFI LanParty DK X48-T2RSB Plus 1. mnożnik procesora cały czas zostaje 6 nie zmienia sie pod obciążeniem. Ustawiam w biosie na 9 po wyjściu z powrotem przestawia się na 6 2. po ustawieniu pamięci na sztywno 1066 Mhz płyta nie wstaje trzeba resetować bios Sprzęt jak w sygnie. Na poprzedniej płycie GA-EP45 nie było problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Bios najnowszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Posiadam płytę DFI LanParty DK X48-T2RSB Plus 1. mnożnik procesora cały czas zostaje 6 nie zmienia sie pod obciążeniem. Ustawiam w biosie na 9 po wyjściu z powrotem przestawia się na 6 2. po ustawieniu pamięci na sztywno 1066 Mhz płyta nie wstaje trzeba resetować bios Sprzęt jak w sygnie. Na poprzedniej płycie GA-EP45 nie było problemów Ja miałem problemy z X48t3r okazuję się że działa tylko 1 mnożnik pamięci 400:1600. To może być przyczyna że mobo z ustawionymi pamięciami na sztywno nie wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gOOras Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Bios wgrałem najnowszy ze strony DFI. Chyba nie powinno być tak że działa jeden mnożnik. A co z tym mnożnikiem procesora ? Edytowane 20 Lipca 2009 przez gOOras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Biso wgrałem najnowszy ze strony DFI. Chyba nie powinno być tak że działa jeden mnożnik. A co z tym mnożnikiem?Nie powinno być ale niestety jest. Spędziłem sporo godzin aby rozkminić co jest grane. Jeśli chodzi o T3R to tak jest na 100% nawet ryba o tym pisze w arcie swoim na portalu. Nie wiem na 1005 czy tak też jest z T2R przypuszczam że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gOOras Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Doszedłem ładu. Zrobiłem tak jak na obrazku i jest ok. Pamięci nie będę ruszał same pójdą z procesorem. Wiecie może jakie FSB wyciąga ta płytka Edytowane 20 Lipca 2009 przez gOOras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 W granicach ~550mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...