Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) Witam ma pytanie do was:) nie wiem w którym dziale to mam dać tutaj czy w ramach. Mam pytanie czy macie mi do zaproponowania jakieś chłodzenie do pamięci ram. chodzi mi dokładnie o takie wentylatory co sie montuje do kostek. chodzi mi o chłodzienie do Pamięci DDR 2 Edytowane 19 Lipca 2009 przez KLICHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 nie slyszalem jeszcze, zeby sie wentylatory montowalo do kostek, chyba ze mowa o jakis innych kostkach. OCZ XTC Corsair arctic cooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 no wiesz firmy to nic a modele, jakieś ich osiągi czy obrazki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) a bana na google masz? poszukaj troche a nie zadajesz gupkowate pytania. a przy jakim napieciu trzymasz te kosci? co to jest w ogole? czy po prostu chcesz miec dodatkowy wyjacy wentylator/y Edytowane 19 Lipca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) Najlepsze osiągi daje nawiew z wentylatora na kości ram. Kupujesz jakiś wentylaor 8-12cm. Wymyślasz jakieś mocowanie, podłączasz pod 5V i śmiga. Napisz o co Ci chodzi bliżej, wentyle do bardziej na forum roweromym. Interesuje Cię sam radiator na pamięci, czy może jakieś chłodzenie aktywne na ram? Radiatory mogą czesto pogorszyc sprawę niż poprawić. 4 moduły w radiatorach mogą mieć mniejszą powieżchnie oddawania ciepla, niż pamięci bez radiatorów. Dzieje się tak dlatego, że pomiędzy radiatorami nie ma w zasadzie miejsca na przepływ powietrza. Przy kościach bez radoatorów są już jakieś szczeliny. Możesz kupić coś heat-pipe, takie rozwiazanie może kolidowac z chłodzeniem cpu. Edit: tu zerknij. Edytowane 19 Lipca 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 no dokładnnie mi chodzi o chodzienie aktywne na ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) ale niech najpierw powie co to za pamieci [tylko nie psiz ddr2, prosze ]. bo wydac kupe kasy na cos co jest zbedne to zadna sztuka. mozesz kupic cos od tr + wentylatorek zaplacisz 100zl a i tak nie bedzie zadnego efektu. no chyba ze chcesz do jakiegos wiekszego benchowania >3,0v :blink: . napisze na moim przykladzie ze takie wynalazki sa zbedne. mam sobie takie fajne team'y na d9gkx, ktore nie maja zadnych radiatorow. dawalem na nie 2,8v z lekim nawiewem z przodu budy i jakos dalej zyja. jezeli kolega ma jakies 2x2 przy 1000 nawet na 2,2v to radiatory czy jakis specialny nawiew sa zbedne. jak bardzo chcesz zapewnic im lepszy komfort pracy to kup jakas 120, pusc na 5v i bedzie elegancko Edytowane 19 Lipca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) no w sumie racja. Miej kasy wydam na to. a poszukałem sobie troszke na necie i znalazłem coś takiego. GEIL Cyclone. a pamięci mam GEIL ULTRA 2x2 gb 800 mhz @ 1033 i sie przegrzewają i dlatego potrzebuje aktywnego chłodzenia na nie Edytowane 19 Lipca 2009 przez KLICHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) a skad to wiesz ze sie przegrzewaja? dotykales je? parza? jak tak to rzeczywiscie sie gotuja i musisz cos wymyslic. a jak myslisz ze sie grzeja, to lepiej spozytkuj kaske na cos innego lub tak jak mowilem kup jakas 120, ktora przy 5v powinna cos tam dmuchac bez wytwarzania niepotrzebnego i jakze nieprzyjemnego dla ucha halasu. Edytowane 19 Lipca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) no właśnie parzą nie aż tak bardzo ale jednak myśle że tak koło 40< jest i szukałem i znalazłem to EVo cyklone za 129 zł i może to bym kupił odrazu bym miał pokazaną temp modułów. a na hałas mi nie przeszkadza aż tak bardzo:) i odrazu chce uwzględnić że mam przezroczystą obudowe:) ale najczęściej bok jest zdjęty. na początku to klimatyzator ustawiałem żeby dmuchał połową do środka kompa^^ ale to nie za dużo dawało^^ a tu masz to co znalazłem http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=17495 Edytowane 19 Lipca 2009 przez KLICHO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) 40st powiadasz? :lol2: no ale skoro sie uparles to ja bym na twoim miejscu bral ocz xtc 2 rewizje. fajnie wyglada i wieje. bardzo fajnie prezentowac sie bedzie tr hr-07 + wentylek 80. ale jak lubisz swiecidelka i calkiem zbedne bajery to mozesz brac i tego cyklona :lol2: . bierz to co ci serca podpowiada :lol2: :lol2: :lol2: edyta przeczytaj komenty. mam podobne odczucia. szczegolnie pierwszy koment mi sie spodobal xD Edytowane 19 Lipca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KLISZCZAK92 Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 ok ale i tak thx za pomoc:) ale ten OCZ mi sie prze spodobał tylko problem jest gdzie go moge kupić:D?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 w sklepie.... LINK że się tak zapytam od razu od nośnie tego cyklona. co mam zrobić jeśli mam nietypowy układ slotów na ram. jak w ogóle on działa i po kiego są te finy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...