LuKe Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 WITAM otoz chcialem jakos sensownie skonfigurowac moj ruter Air Live tak aby dzialal jako normalny switch, bo przedtem mialem juz 2 switchy i oba sie spalily, wiec zostal mi ten ruter bedzie on podpiety do linksysa wag200g teraz tego air live mam podpietego do linksysa ktory dziala niby jako switch....... net hula, tylko jest jeden problem gdy u siebie wylacze z pradu i wlacze ponownie linksysa wtedy nie ma netu, nawet nie moge wejsc wtedy na mojego linksysa natomiast moge wejsc na tamtego rutera, cos jakby sie sieci pozmienialy, bo wtedy kiedy net normalnie hula moge wchodzic na swojego linksysa a z kolei nie moge wejsc na airliva aby ponownie wrocilo wszystko do normy musze wylaczyc linksysa, odpiac kabelek ten ktory idzie do air liva, podpiac linskysa zalaczyc kabel i wtedy hula co cza w opcjach w airlive pozmieniac aby po wylaczeniu z pradu i ponownym zalaczeniu dzialalo to normalnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 W Air Live używasz tylko portów lan. Zaloguj się do Air Live i wyłącz w nim dhcp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 ok dzieki, dziala, ale zobaczymy jak wylacze swojego rutera na pare godzin gdy bedzie burza czy dalej bedzie sie dzialo to co sie dzialo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...