majkouaj Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Bez zbędnych wstępów- router podłączony, adres IP, podmaska, brama, serwery DNS- wszystko uzyskane za pomocą uruchom-cmd-ipconfig. Mimo to, na koniec konfiguracji program informuje mnie, że nie może uzyskać łączności z Ethernet. Internet mam z kablówki. Co mnie zaciekawiło (może to normalne, nie wiem, nie jestem obeznany w temacie), w panelu sterowania mam inne adresy serwerów DNS niż w "Uruchom". Na koniec tradycyjne: "HELP!" PS Dodam, że konfiguruję router za pomocą dołączonej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Podłącz tylko komputer na którym był internet. Odłóż płytkę w pudełka zapomnij o niej. Odinstaluj z komputera oprogramowanie kltóre niepotrzebnie instalowałeś. Zaloguj się do panelu administracyjnego routera (ip, user name, password w instrukcji). Zrób w panelu atministracyjnym "cloning mac", ustaw zabezpieczenia dla wifi lub wyłącz wifi jeśli nie będziesz korzystać z wifi. Zmień hasło/nazwę użytkownika logowania do panelu administracynego routera. Podłącz pozostałe komputery. Oprogramowanie dołączone do routera, chyba nigdy nie usprawnia korzystania z routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...