Skocz do zawartości
maxio89

Netbook - Jaki Polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zwracam się do was z prośbą o opinie na temat jakiegoś netbook'a godnego polecenia.

Główne parametry którymi będe się kierował podczas zakupu, to oczywiście cena (ok. 1000zł), bluetooth, procek (Atom 1.6) i dosyć duży dysk (najlepiej 160GB, ewentualnie 120GB).

Urządzenie chcę głównie wykorzystywać jako nawigacja GPS (tu właśnie potrzebny mi jest moduł bluetooth), przenośny odtwarzacz filmów, dostęp do neta

(ale to chyba oczywiste oraz rzadziej do pracy (programowanie, webdesign).

Dodam, że najbardziej jestem przekonany do zakupienia Asus'a (model 1000), zastanawiałem się też nad MSI u100 (gorzej wypada w recenzjach)

lub Acer'em a z koleji najbardziej mi się podoba HP z aluminiową obudową lecz tutaj znowu kiepsko z wydajnością.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxio89 - Zgadzam się z tym co napisał qrvich , choć mój kolega i koleżanka którzy zakupili MSI winda są z nich zadowoleni. (to tak abstraciach!ąc)

W każdym razie pamiętaj aby kupić wersje z 6-komorową baterią jeżeli chcesz używać go jak GPS :)

Edytowane przez siwy_bos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche odswieże temat, tez zamierzam kupic sobie netbooka glownym priorytetem jak dla mnie jest dyski 160gb i dlugosc pracy na baterii, przenaczenie net,filmy chcial bym sie zmiescic w 1200-1300zl Wypadlem z obiegu jesli chodzi o sprzet na etapie socketu 939 wiec licze na jakies sensowne rady :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi