Skocz do zawartości
jahu

Blacha na celeronie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sie kiedys dobieralem, ale mimo tego ze zyletka wchodzila spokojnie pod blache na glebokosc ok 1-2 mm w kazdym miejscu nie moglem podwazyc tego helmu. Bardzo ryzykowne, jak wkladalem proca z powrotem do plyty to sie modlilem zeby dzialal :?

Jedyne co tym zyskasz to 2-3 stopnie mniej.

chyba nie ,ma sensu ryzykowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc zrób tak: Proc do torebki foliowej, torebkę SZCZELNIE zamknąć, proc w torbce do zamrażalnika chełmem przytknąć do tego chłodzącego, po 15-30 min wyjąć, podwarzyć chełm za pomocą gwoździka włożonego w dziurwę w chełmie ( przydadzą się jakieśszczypce ), osuszyć proc suszarką ( bardzo długo i dokładnie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc zrób tak: Proc do torebki foliowej, torebkę SZCZELNIE zamknąć, proc w torbce do zamrażalnika chełmem przytknąć do tego chłodzącego, po 15-30 min wyjąć, podwarzyć chełm za pomocą gwoździka włożonego w dziurwę w chełmie ( przydadzą się jakieśszczypce ), osuszyć proc suszarką ( bardzo długo i dokładnie )

ja bym podgrzal go troche apoznije szybko wyjal i zyletka delikatnie cial

kilka razy jak zajdzie potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UwAGA ten sposob moze uszkodzic procesor!!!

Dlaczego :?: :?: :?: Jak klej ma jakieś -20 stopni to "pęka" od bardzo małej siły. Jest poprostu kruchy

ja bym podgrzal go troche apoznije szybko wyjal i zyletka delikatnie cial kilka razy jak zajdzie potrzeba

To chyba nic nie da. Ten klej nie zrobi śię mięki bo jest przystosowany do wysokich temperatur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi sie udalo tak zepsuc p2

Cooooooooooooooooooooooooooooooooo :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Boziu przecierz nikt nigdy nie zdejmował blachy z P2. To może się skończyć tylko tragicznie. Te blach były tak osadzone że nie można było ich zdiąć bez uszkodzeń proca. Je się tylko szlifowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA nie chcialem zdjac helma tylko radiator a ch*** z optinexu przykleiBy chyba do rogów chelma super glue a srodek pasta bo urwal sie zaly na glans :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jachcialem zdiac to metalowe gowno z mojego p2 jest na kilku srubach

chcialem je rozwiercic potem rozciac ten klej czy co tam nozem i zdiac to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...