skitlers1990 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam, po zrestartowaniu systemu wyskoczyło mi "brak pliku NTLDR", mam windowsa xp pro na jednym dysku. Mam drugi dysk z tym samym zainstalowanym windowsem, lecz jest jeszcze jeden mały kłopot, mała siostrzyczka porysowała mi kilka płyt w tym od windowsa. Płyta się uruchamia tylko aby w nią wejść, gdy chciałem zrobić formata wyskakuje błąd, więc nie da się zrobić naprawy. Czy jest możliwość skopiowania folderu "i386"z płyty plików i skopiowania na dysk z systemem? Lub poprzez kopiowanie z drugiego dysku? Jeżeli, któraś z tych możliwości jest do wykonania to proszę o powiedzenie jakich plików dokładnie i do jakiego folderu/dysku. Proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 przykładowo pare rozwiązań: http://www.frazpc.pl/b/50643 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitlers1990 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Sposoby z "płytą" są Fixboot i Fixmbr, copy X:\i386\ntldr, a u góry wyraźnie napisałem że jest dość porysowana, więc mogę ja odpalić tylko na pulpicie i wejść w pliki. To teraz żeby to naprawić z plików windows lub drugiego dysku mojego. W plikach od płyty w x:\i386\NLDRV są pliki od 001 do 160 mam je tam wkleić? Bo jest taka sama lokaliza na dysku C:\WINDOWS\NLDRV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...