Skocz do zawartości
skitlers1990

Brak Pliku Systemowego Ntldr Na Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po zrestartowaniu systemu wyskoczyło mi "brak pliku NTLDR", mam windowsa xp pro na jednym dysku. Mam drugi dysk z tym samym zainstalowanym windowsem, lecz jest jeszcze jeden mały kłopot, mała siostrzyczka porysowała mi kilka płyt w tym od windowsa. Płyta się uruchamia tylko aby w nią wejść, gdy chciałem zrobić formata wyskakuje błąd, więc nie da się zrobić naprawy. Czy jest możliwość skopiowania folderu "i386"z płyty plików i skopiowania na dysk z systemem? Lub poprzez kopiowanie z drugiego dysku? Jeżeli, któraś z tych możliwości jest do wykonania to proszę o powiedzenie jakich plików dokładnie i do jakiego folderu/dysku. Proszę o pomoc. Z góry serdecznie dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposoby z "płytą" są Fixboot i Fixmbr, copy X:\i386\ntldr, a u góry wyraźnie napisałem że jest dość porysowana, więc mogę ja odpalić tylko na pulpicie i wejść w pliki. To teraz żeby to naprawić z plików windows lub drugiego dysku mojego. W plikach od płyty w x:\i386\NLDRV są pliki od 001 do 160 mam je tam wkleić? Bo jest taka sama lokaliza na dysku C:\WINDOWS\NLDRV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi