majki84 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Mam już długi czas problem z ww. kierownicą. Na początku myślałem, że problem bierze się stąd iż długo grałem na kierownicy bez zasilania zewnętrznego, podłączałem pod usb i śmigało (bez force feedbacka oczywiście, bo usb nie daje tyle prądu żeby zasilić silniczki). Okazuję się, że po podłączeniu zasilacza problem nadal występuje. Chodzi o to iż podczas grania np w Live For Speed czy Richard Burns Rally po przejechaniu kilku(nastu) zakrętów (szczególnie przy kierownicy skręconej do max w którąś ze stron) nagle kierownica się rozkalibrowuje, tzn. położenie środkowe kierownicy w grze odpowiada skręconej fizycznie kierownicy. Aby jechać prosto muszę mieć mocno skręconą kierownicę w którąś stronę. Nie muszę chyba mówić jak bardzo jest to wkurzające w symulatorach, uniemożliwia to praktycznie grę. Czy ktoś ma pomysł jak naprawić ten problem? FF chodzi bez zarzutu, kierownica nie wydaje jakiś dziwnych dźwięków, nie zdradza wogóle żadnych oznak zużycia, mimo iż kiera była kupiona w 2006 w irlandii przez Pixmania. Do niedawna wszystko chodziło super, teraz mam ochotę wyrzucić ją na śmieci. Pomoże mi ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Może zacznij od sprawdzenia kierownicy na innym kompie.... jeżeli to samo znaczy ze kiera uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Pozwolę podpiąć się pod temat. Czy to normalne że kierownica nie odpowiada od razu? Problem wygląda tak, że dopiero po pewnym czasie od skręcenia auto w grze zaczyna w tą stronę skręcać, co więcej, muszę wykręcić ją pod mocniejszym kontem, bowiem inaczej wogóle nie skręci. W efekcie opóźnienia skontrowanie jest niemolżiwe i jazda wygląda jak po kilku głębokich. Sprawdzałem na TDU. Wyrafinowanym graczem nie jestem, a kierownicę sprawdzałem pierwszy raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Z tego co pamietam to kiera tak samo zachowuje sie na drugim pececie. Znalazlem gdzies maly plik do centrowania kierownicy i niektorym ten plik pomaga, mi niestety nie. ->Toman - moze masz ustawione martwe strefy dosc duze na skrecanie, sprawdz ustawienia w grze, martwe strefy ustaw na 0 i wtedy przy najmniejszym skrecie auto bedzie reagowalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Dzięki. Sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Niestety to wina samej kierownicy. Model ten ma taką przypadłość po pewnym dłuższym użytkowaniu. Rozwiązania najlepiej szukać na simracing.pl. Edytowane 30 Lipca 2009 przez adnet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...