eldawido Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 WItam nie wiem czy w tym dziale jesli nie to przepraszam. otóż : 1. Czy jest system który umożliwia z zwykłego LCD zrobić ekran dotykowy ? 2. Czy jest jakaś nakładka? 3. Czy jest jakieś urządzenie które ma taką możliwość 4. Jeśli jest jakiś system który to umożliwia (w co wątpię) np vista to jak to zrobić. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 WItam nie wiem czy w tym dziale jesli nie to przepraszam. otóż : 1. Czy jest system który umożliwia z zwykłego LCD zrobić ekran dotykowy ? 2. Czy jest jakaś nakładka? 3. Czy jest jakieś urządzenie które ma taką możliwość 4. Jeśli jest jakiś system który to umożliwia (w co wątpię) np vista to jak to zrobić. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi Istnieją nakładki na monitory, podłączane przez usb i działające w większości systemów łącznie z linuxem. Sprzęt po prostu emuluje sterownik myszy żeby przekazywać sygnał do komputera. link tutaj jedna strona,kiedyś miałem też drugą ale nie mogę jej znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...