Skocz do zawartości
gla

Jaką Pamięć Ddr3 Do Asus P5e3 Premium / Wifi-ap X48 Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich . Mam problem z wyborem pamięci ram DDR3 do mojego komputera. Obecnie mam włożone OCZ 2x1GB DDR3-1600 Titanium-Intel XMP Edition.Kupiłem 2 komplety tych pamięci(4x1GB) ,ale po włożeniu je w sloty komputer zaczął się zawieszać a pamięci zaczęły się mocniej grzać i chodziły na 1333Mhz. Byłem zmuszony do wyjęcia 2 kart pamięci. Od tej pory żadnych zawiech systemu i pamięci same ustawiają się na 1600Mhz. Niestety automatycznie pozbyłem się 2GB pamięci. Chciałbym nabyć nowe pamięci ddr3 2x2GB i dlatego proszę was o pomoc co kupić do tej płyty.Czy mam wybrać:2x2GB 1333Mhz,1600Mhz,1800Mhz?.Czy z drogich pamięci,czy po prostu nie warto przepłacać i wziąć te ze średniej półki?Czy warto dopłacać aby pamięci miały funkcje XMP.Na pamięci mam przeznaczone około 1000zł.

Moja konfiguracja komputera:

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9450

Płyta główna: Asus P5E3 Premium/Wifi-AP x48

Pamięć obecnie: OCZ 2GB DDR3-1600 Titanium-Intel XMP Edition

Karta graficzna: Sapphire HD4870 1GB

Dysk twardy: ST3500320AS ATA Device (500 GB,7200RPM, SATA-II)

Zasilacz: Be quiet! Dark Power PRO-850W ATX

System: Windows Vista Ultimate x64

Obudowa: Antec Case Performance One P-182

Proszę o porady i z góry wszystkim dziękuję.

Edytowane przez gla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi