pedro_spd Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Padła mi grafika i w na zastępstwo mam na razie tylko karty wymienione w temacie. Niestety EPOX 8RDA obsługuje tylko karty na AGP 1.5V i obługujące 8x/4x. Jeśli dobrze pamiętam to TNT jest na AGP 2x, ale na jakim napięciu nie znalazłem. O S3 Trio 3D nie wiem nic. Może ktoś wie lub gdzieś znalazł na jakich napięciach pracująte karty i na jakim AGP śmiga S3. To znalazłem na forum: AGPx1---------------3.3V lub 1.5V AGPx2---------------3.3V lub 1.5V AGPx4---------------1.5V AGPx8---------------0.8V Zastanawiam się czy jeśli np. S3 chodziło by na 1.5 V i AGP 2x to czy będzie działać na mojej płycie. Może ktoś posiada płyte na "Forsie2" i pracuje na starszej grafice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 wsadź, sprawdź, przekonasz się. na 100% riva tnt 2 m64 chodzi na agp x4 chociaż nie wiem po co bo taki szajs że aż wstyd, jak mx200 albo mx420. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 wsadź, sprawdź, przekonasz się. na 100% riva tnt 2 m64 chodzi na agp x4 chociaż nie wiem po co bo taki szajs że aż wstyd, jak mx200 albo mx420. Pobłogoslaw panie tego proroka bo madrze prawi. AMEN. koniec tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro_spd Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 wsadź, sprawdź, przekonasz się. na 100% riva tnt 2 m64 chodzi na agp x4 chociaż nie wiem po co bo taki szajs że aż wstyd, jak mx200 albo mx420. Nie pisałem o szajsie typu tnt2 tylko tnt !!! Osobiście pamiętam czasy jeszcze większych szajsów. Metoda wsadź, sprawdź mnie nie interesuje bo nikt mi nie da gwaracji, że grafa lub mobo się nie spalą. Wstyd? Jaki? Karta ma służyć do powrotu GF3 z naprawy gwarancyjnej. A czy Ty masz zapasową grafike na wypadek uszkodzenia podstawowej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 1. jeśli coś masz wsadzić tymczasowo (czyt. taniego) to tnt2 ma już agp x4 więc nic się nie spali. tnt ma x2 więc jest ryzyko. 2. wstyd mówię o tnt 2 m64, wstyd, że nvidia wydała tak fatalną kartę. niby tnt2, 32 MB a chodzi jak tnt 16 MB. o to pewnie chodziło. 3. a ja mam kartę zapasową, najbezpieczniejszą i najbardziej uniwersalną jako zapasowa - s3 virgeDX na PCI więc się przyda przy nieudanym flashowaniu biosu grafy. i nie mam problemu z niekompatybilnością ze złączem :) więc nie jeździj po kolesiu, który chce pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...