Skocz do zawartości
Gość aruś

mój zasilacz zaczął pracować jak suszarka

Rekomendowane odpowiedzi

spalił mi sie stary codegen więc kupiłem nowego tez 300W ale juz przystosowany do P4 podłączyłem go i komp działa ale ten zasilacz buczy jak.... i wywiewa bardzo ciepłe powietrze

czy to że ma dwa dodatkowe wyjścia do P4 wiąże sie z tym że ma też zwiększone obroty?

poprzedni był bardzo ciuchutki

pomóżcie mi go uciszyć

to rozwiązanie tymczasowe bo planuje nowa obudowe

posiadam procesor P3 1GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu trafil Ci sie jakis cienias bez regulacji obrotow wentylatora - jest taka seria Megabajtow '350W' ktora nie ma takiej regulacji. proponuje pojsc do sklepu w ktorym go kupiles i poprosic wymiane na inny model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup codegen to prawie zawsze blad- taki 300w jaki ja mam wyrabia ledwo 250w z moich ocen tak wynika, a na zakretach powoduje rzadko zwisy i naprawde cieple powietrze wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e. A wyje dlatego ze labo nie ma regulacji, albo ma wentyla na maxa, ze wzgledu na temperature wywolana maxymalnymm obciazeniem. Jest mozliwe ze jestes o krok od zjarania i tego codeshita :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na swoim medecomie wyjąłem wiatrak i wpuściłem trochę płynu hydraulicznego pod naklejkę i zakleiłem, różnica jest od razu słyszalna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem czego mozna od codegena oczekiwać

ten ma jakies 10 godzin pracy za sobą

wygląda to tak jak by rzeczywiście nie miał regulacji obrotów

hałas to głównie cięte powietrze na kratkach

on zasysa na maxa i nie zwalnia cały czas jest na tych wysokich obrotach

mówicie poważnie że prawdopodobne jest to że on ma tylko maxymalne obroty z tego powodu że jest pod P4????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aruś no niestety ale prawdopodobnie poprzednik to byl 250W i na nim pisalo tylko 300 i jakies tam oznaczenia. Moj tez wymienilem i tan niestety niema regulacji predkosci ale jest lepszy.

Tego Codegena to musze znowu oddac bo napiecie spada ponizej 3.18V a to juz mozna reklamowac :D Chyba trzeba bedzie troche kaski wylozyc na cos lepszego niz codegen :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytnij sobie te kratki.

Kazda przeszkoda przy przchodzeniu wiatku powoduje jakis chalas.

Zniwelowanie tych kratek spowoduje zmniejszenie glosnosci wiatraka.

Oczywiscie gwarancji juz nie bedziesz mial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...