Skocz do zawartości
fllanker

X-fi Extreme Miusic Gold Czy Audigy 2 Zs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegos czasu posiadam karte audigy 2 zs i jestem z niej zadowolony, ale ostatnio pomyslalem sobie nad czyms nowszym i tak patrzylem po allegro i znalazlem x-fi w wersji gold za niecale 200 zl i moje pytanie jest takie czy jest to lepsza karta od audigy 2zs ? i czy to nie jest audigy pod nazwa x-fi bo czytalem gdzies ze creative tak robi i ze wogole nie warto wymieniac na x-fi no chyba ze na te wyzsze modele z wlasna pamiecia, jak to wyglada naprawde ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz całkiem spory artykuł o różnicach

http://pclab.pl/art17707.html

Ja polecam xonara XD (w wersji pci-e, 246 zł), lub D1 (w wersji na zwykłe pci, powinien być tańszy o jakieś 20 zł). Ale to jakbym miał tylko integrę. Jeśli jesteś zadowolony, to nie zmieniaj.

Edytowane przez prze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak cos takeigo tylko w wersji gold

wiem ze te xonary sa niezle ale ja raczej chcialbym pozostac przy cerativie bo zawsze bylem zadowolony i chcialbym uslyszec opinie o tych dwoch konkretnych modelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę powiedzieć tyle, że miałem kiedyś Audigy 4 OEM (chyba jakiś kastrat), później przesiadłem się właśnie na Xtreme Music GOLD (SB 0460) i nawet na moich starych creativach P5800 odczułem zniewalającą różnicę. Pierwsze co mi się rzuciło w ucho to czystość wysokich tonów i brzmienie nowego CMSS-3D. Jeśli masz Vistę, możesz mieć właśnie problem z CMSS, gdyż nie działa on już tak dobrze jak na XP.Pozatym wszystko chodzi bardzo ładnie.

Uważaj też na W7 64bit; u kumpla ani Gamer ani XMusic nie chodzą (zgrzyty trzaski itd.).Na W7 32bit jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi