Skocz do zawartości
fllanker

Cooler Dla Am3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam stalem sie posiadaczem phenoma II na am3 i chcialem sie dowiedziec bo nie moge znalec jednoznacznej odpowiedzi z jakimi coolerami jest kompatybilny am3. Czy koler z am2 albo am2 + bedzie pasowal do am3 ? czy jesli cooler ma w specyfikacji am2 albo am2+ to bedzie zgodny z am3 ? mi chodzi dokladnie o cooler pentagrama NXC 100 wczesniej mialem QVC 100+ na s.939 ale ten pasowal napewno nie bedzie NXC ma w specyfikacji obsluge am2 nie pisze nic o am2 + ani o am3 czy bedzie pasowal na am3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

939/AM2/AM2+/AM3 są w 100% kompatybilnymi koszykami. 939 różni się jedynie śrubami mocującymi koszyk do płyty.

nie moze byc, no chyba ze boxowe chlodzenie bedzie pasowac. Bo przeciez mocowanie koszyka jest zupelnie inne w am3 koszyk mocowany jest na 4 sruby na rogach a 939 na dwie po srodku i do nich monowalo sie pentagrama qcv nie da sie tego zrobic na am3, wiec nie wiem z kad ty to wzioles...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż chyba wyraźnie napisałem, że 939 się różni śrubami !

No może i źle to ująłem .... dla kolejnych rzeszy inteligentnych inaczej ... 939 różni się rozstawem i ilością śrub mocujących koszyk do płyty a nie wyglądem śrubek .

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi