Dragon Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 ..... i Hydor Seltz L40 II. Miałoby to to chłodzić XP 2000+ oraz Radzia 9000 Pro. Co wy na to ? Jakieś dodatkowe pomysły, opinie, konstruktywna krytyka ? Za ww serdeczne "bóg zapłać" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 U mnie mam takie wyniki (sorry, ale odczyt z diody wiec niewiele moze byc warty). Config jak w podpisie, do tego jeszcze AC3. 30 minut CPU Stability Test > CPU Warming Only Powietrze: 20.8C Woda: 23.6C Procesor: 34C Jaka nagrzewnica jakie mocowanie? Co to za pompka - parametry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Nagrzewnica w całości miedziana (Polonez, F 125P itp.) 250x150x80 2x wentyl 80x80 2000rpm Pompa Hydor Seltz L40 II - Qmax 2.8 m3/h - Hmax 2.3 m To chyba najistotniejsze szczegóły Na specjalne życzenie :D mogę podać resztę konfigu kompa ale to będzie trochę klepania Chodzi mi głównie o wyrażenie opinii na temat pompy: warto/nie warto, dobra/zła itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Seltz L40 Pompa wodna, wydajność max. 2800 l/h, moc 55 W, wysokość pompowania 230 cm cena 263.00 zł Jezeli to ta : http://colisa.com.pl/?/s-Hydor-pomws-pomp.shtml To IMHO za droga/za mocna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ta pompka to sam nie wiem po co taka. Poza tym pomysl, ze jesli dasz ja do zbiornika - a pewnie tak bedzie - to bedzie grzala wode. Poza tym taki sprzet moze byc glosny!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ja mam identyczny zestawik jak ty i do tego pompka Hagen PH802. Kup tego Hagena, w zupełności wystarczy nawet pod 4 bloki. Wole nie zgadywać jakie rozmiary ma ten Hydor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Pompa ma wymiary użytkowe 80x80x75 Nie bedzie w zbiorniku więc grzanie chłodziwa odpada :-) Przy pracy na zewnątrz jest niesłyszalna, dopiero przykładając do niej ucho słychać delikatne mruczenie. Pompy te są generalnie wykorzystywane w akwariach morskich, a mam możliwość wejścia w jej posiadannie za psi grosz (55,-). Więc ..... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Za taka kase... probuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Pompa ma wymiary użytkowe 80x80x75 Nie bedzie w zbiorniku więc grzanie chłodziwa odpada :-) Przy pracy na zewnątrz jest niesłyszalna I tu sie duzo mylisz, nie odpada. W to nie uwierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Pompa ma wymiary użytkowe 80x80x75 Nie bedzie w zbiorniku więc grzanie chłodziwa odpada :-) Przy pracy na zewnątrz jest niesłyszalna I tu sie duzo mylisz, nie odpada. Rozumiem, ze chodzi ci o to, ze pompka bedzie ciepla i woda, ktora bedzie przez nia przeplywala sama bedzie sie w ten sposob lekko grzala? W to nie uwierze. EHEIM jest uznawany za bardzo cichy (nie bezglosny), a ta jest raz ze mocniejsza, drugie ze sporo tansza - fakt, ze tez placi sie za firme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Pompa ma wymiary użytkowe 80x80x75 Nie bedzie w zbiorniku więc grzanie chłodziwa odpada :-) Przy pracy na zewnątrz jest niesłyszalna I tu sie duzo mylisz, nie odpada. Rozumiem, ze chodzi ci o to, ze pompka bedzie ciepla i woda, ktora bedzie przez nia przeplywala sama bedzie sie w ten sposob lekko grzala? Po przestudiowaniu budowy PH802 pewnie chodzi mu o to że pompka przy łopatkach wirnika a dokładnie zaraz za nimi nie ma żadnej izolacji i to tamtędy dostaje sie woda do wnętrza pompki gdzie ją chłodzi. Poprawcie mnie jeśli sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Dobra, nie bedziemy sie bawic w wrozki. Wpadnie reed to sam wyjasni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mala podpowiedz nr 1 :P -> budowa pompki nie ma wiekszego znaczenia :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Ważne żeby pompowała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Mala podpowiedz nr2 : poszukaj, Witch wjasnial juz to, chyba wiecej niz raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...