NeviR Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Serdecznie witam! Prowadzę mały serwis komputerowy, trafił w moje ręce laptop toshiby, jest on po wymianie matrycy. Jego historia jest taka, że podobno komuś spadł i poleciała w nim matryca. Po jej wymianie jednak komputer w dalszym ciągu się nie "uruchamia" i trafił do mnie. Hdd, DVD i ram są sprawne więc podejrzewam padniętą płytę główną. Po naciśnięciu powera startuje dvd i dioda pracy więc coś w nim odpala, jednak matryca pozostaje ciemna, tak samo jest na zewnętrznym monitorze. Ktoś z was może spotkał się z czymś takim? Druga sprawa jeśli nie da się tego zrobić to może wstawić inną płytę w serwisie toshiby za płytę chcą 900zł a na allegro znalazłem używane lecz do innego modelu lapka, czy da się je wymienić i stworzyć małego frankensteina? Płyta którą mogę spróbować wstawić do lapka: Toshiba Equium M50-164 Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...